"Balo jedan nećeš ti da mi kažeš gde ću da se parkiram": Uhapšen radnik Gradske uprave zbog vređanja policajca

Napad je kvalifikovan kao prekršaj

Foto-ilustracija: Pixabay

Policija u Banjaluci uhapsila je radnika u Gradskoj upravi Banjaluka Z.Đ. zbog napada na policajca.

Srpskainfo saznaje da se radnik Gradske uprave policajcu obratio rečima: "Balo jedan nećeš ti da mi govoriš gde ću da se parkiram", nakon što ga je policajac upozorio da automobil parkira na parkingu namenjenom isključivo za vozila MUP- Srpske.

Napad je kvalifikovan kao prekršaj, odnosno ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

- Naime, jutros u 10 časova, nepoznato lice je na službeni parking Policijske stanice Banjaluka Obilićevo, parkiralo putnički automobil, a na čiji prostor je dozvoljen ulazak samo službenim vozilima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Oni su ujedno podsetili kako na ulazu na parking prostor stoji obaveštenje da je parking samo za službena vozila Ministarstva.

- Policijski službenik je upoznao navedeno lice da je parking za službena vozila Ministarstva, na šta je isti uputio uvredljive reči policijskom službeniku. Na naređenje da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira isti se oglušio, nakon čega je lišen slobode - naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

Video: Požara na deponiji papira u banjalučkom naselju Lazarevo: Povređen jedan vatrogasac

(Telegraf.rs)