Hrvatsko zdravstvo pred kolapsom: Bolnice pune, respiratora ima, ali fale stručni ljudi

Neki lekari kažu da će biti primorani da donose odluke ko će na respirator, a ko ne * Predviđa se i da bi uskoro mogli da budu ukinuti i kontrolni pregledi dok se situacija ne stabilizuje

Foto: Tanjug/AP

Zbog povećanja broja zaraženih od virusa korona hrvatsko zdravstvo je doslovno pred kolapsom. Bolnice su pune, na krevet se čeka satima, a hronično nedostaje lekara.

Hrvatsko udruženje bolničkih lekara poslalo je alarmantno saopštenje u kojem tvrde da su ljudi u zdravstvu sve umorniji i da će uskoro lekari morati da prestanu sa operacijama.

Respiratora po hrvatskim bolnicama ima dovoljno, ali nema stručnih ljudi.

- Strepimo zbog toga - poručuju hrvatski lekari, koji predviđaju da bi uskoro mogli da budu ukinuti i kontrolni pregledi dok se situacija ne stabilizuje, prenose Novosti.

Neki lekari kažu da će biti primorani da donose odluke ko će na respirator, a ko ne, što je krajnje zabrinjavajuće. Bolnice bi uskoro mogle da primaju samo najteže slučajeve.

I dok je stanje sve gore, brojni građani koji sada žele da se vakcinišu nisu to uspeli tri dana, jer u subotu i nedelju niko nije radio, a u ponedeljak je bio neradni dan zbog praznika.

Video: U zagrebačkoj Areni u toku su pripreme za prihvat obolelih od korona virusa

(Telegraf.rs)