Roditelje dečaka, koji je preminuo u bolnici, doveli kod istražnog sudije: Čeka se odluka o pritvoru

Roditelje tinejdžera, koji je preminuo u Puli, terete za zanemarivanje

Dejan Štifanić/Glas Istre

U subotu ujutro tačno u 9 sati roditelji 15-godišnjeg dečaka, koji je pre 3 dana preminuo u pulskoj Opštoj bolnici, privedeni su kod istražnog sudije na pulskom Županijskom sudu.

Ines K. i Darko K. u pratnji policije mirno su ušli u sud. Tereti ih se za zanemarivanje deteta jer svog 15-godišnjeg sina tri meseca nisu odveli lekaru, a hitnu su pomoć zvali kada je već bilo kasno.

Nakon ispitivanja videće se hoće li im biti određen istražni zatvor.

Podsetimo, u petak je policija saopštila da je uhapsila bračni par zbog sumnje da su počinili krivično delo povreda detetovih prava. Sumnja se da dete mesecima nisu odvodili kod lekara iako je bio zdravstveno loše.

Hitnu pomoć su pozvali u poslednjem trenutak, ali lekarsko osoblje dečaku više nije moglo da pomogne.

- Dete je reanimirano u kolima Hitne pomoći. Na tren smo uspeli da povratimo puls, ali nažalost, dete ipak nismo uspeli da spasemo - rekla je direktorka pulske Opšte bolnice Irena Hrstić.

Još je strašnije je to da, kako navode hrvatski mediji, roditelji nisu pokazivali nikakav interes šta se događa sa dečakom, već su nad njim molili.

Iz Hitne pomoći su takođe saopštili da nikada ranije nisu imali pozive iz ove porodice.

Preminuli 15-godišnjak pohađao je prvi razred pulske Gimnazije, na kojoj je, nakon objave tragične vesti, podignuta crna zastava.

Podsetimo, ovo nije prvi smrtni slučaj deteta u ovoj porodice. Pre dve godine utopilo im se jedno dete na području Koprivničko-križevačke županije. Radilo se o nesrećnom slučaju.

Video: Otac umro od raka, sin se ubio a dvojica dečaka sa majkom čekaju Nikoljdan u mraku

(Telegraf.rs)