Krstovićima određen pritvor do 30 dana: Otac i ćerka se dovode u vezu sa švercom 1,4 tone kokaina

Veće Višeg suda uvažilo žalbu Višeg državnog tužilaštva

Foto: dan.co.me/Žana Bojanić

Marini i Budimiru Krstoviću, koji se dovode u vezu sa krijumčarenjem 1.400 kilograma kokaina, određen je pritvor do 30 dana.

To je odluka Veća Višeg suda u Podgorici, koje je uvažilo žalbu Višeg državnog tužilaštva, prenose lokalni mediji.

Žalba je usledila nakon što su pre nekoliko dana osumnjičeni pušteni da se brane sa slobode.

VDT juče se žalilo na odluku sudije za istragu Radomira Ivanovića - da Krstoviće pusti da se sa slobode brane optužbi za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje o promet opojnih droga.

Sudija Ivanović nakon saslušanja odbio je predlog više državne tužiteljke Tanje Božović - da im odredi pritvor do 30 dana i Krstovićima izrekao mere nadzora - zabrana napuštanja mesta stanovanja, oduzimanje pasoša i obaveznog javljanja policiji.

Osumnjičeni su pred sudijom Ivanovićem tvrdili da nemaju veze sa kokainom pronađenim u njihovom hangaru u Mojanovićima.

Ivanović, koji je u kumovskim odnosima sa bratom Budimira Krstovića, rekao je da to nije imalo uticaja na njegovu odluku.

Da podsetimo, Budimir i Marina Krstović, koje su istražni organi doveli u vezu sa zaplenom 1.400 kilograma kokaina, privedeni su pre nekoliko dana nakon što su u njihovom magacinu u zetskom selu Mojanovići istovarene banane i kokain.

Kontejner s bananama u kojem je bio kokain vredan oko stotinu miliona evra u barsku luku stigao je 24. avgusta, tri sata posle ponoći, brodom "MSC Charlotte" koji je prethodno svraćao u luku Kopar.

Kada je pod zastavom Liberije uplovio u Bar, crnogorski policajci i carinici već su imali operativnu informaciju da u paketima banana nije samo voće, ali su ovog puta odlučili da teret prate do kraja, prenose Vijesti.

Teretnjak u kojem su smeštene banane odveo ih je do zetskog sela Mojanovići gde su 26. avgusta uveče uhapšeni Budimir i njegova ćerka Marina, u čijem magacinu su istovarene banane i kokain.

(Telegraf.rs)