Uhapšen pedofil iz Paga zbog sumnje da je deci preko društvenih mreža slao eksplicitne fotografije

Ispitivao ju je šta ima na sebi, da li je obučena i hoće li nekome reći o čemu se dopisuju

Foto-ilustracija: Shutterstock

Muškarac M.K. (33) s ostrva Pag uhapšen je jer je preko društvenih mreža slao obnažene fotografije devojčici (12) ne sluteći ko stoji iza njenog profila. 

Iako mu je devojčica sa profila odgovorila kako ima 12 godina, da je još dete i da ne zna zašto želi da joj se pokazuje, on joj je odgovarao "već si ti velika", "nisi dete", a sve vreme je devojčicu nazivao "lepotom".

Ispitivao ju je šta ima na sebi, da li je obučena i hoće li nekome reći o čemu se dopisuju. Bio je uporan i nije odustajao čak ni kada mu je napisala da je ništa ne zanima i da joj ništa znači to što joj on šalje.

Srećom, bila je reč o lažnoj devojčici odnosno diverziji iza koje stoji organizacija Stop pedofiliji, grupa lovaca na pedofile sa sedištem u Srbiji, koja je, predstavljajući se kao devojčica uspela da nagovori muškarca da se za dokaz da nije neko drugi fotografiše s prstom na usnama.

Ispostavilo se kako je reč 33 -godišnjaku s Paga.

Kako piše ICV, prema nezvaničnim informacijama, reč je o zaposlenom zadarskog Zavoda za hitnu medicinu. Muškarac je uhapšen, a uz PU Zadarsku, u procesuiranju celog slučaja pomogla je i PU virovitičko-podravska, koja s ovom organizacijom već ima dobru saradnju i zbog slučaja s područja Hrvatske.

Organizacija Stop pedofiliji koja je na društvenim mrežama objavila prepisku s muškarcem zahvalila je PU Zadarskoj i PU virovitičko-podravskoj na podršci.

- Po proceni, a nakon kratke prepiske s predatorom, shvatili smo da se radi o osobi koja je vrlo verovatno pisala i drugoj deci. Jednostavno nije imao neku taktiku, bio je jasan i njegove namere su bile jasne - rekli su iz Organizacije, koja je slučaj prijavila hrvatskoj policiji i koja je odmah reagovala.

Foto-ilustracija: Pixabay, Shutterstock

Policija: Roditelji da obrate pažnju s kim se dopisuju deca

Iz PU virovitičko-podravske ističu kako su svesni raširenosti problema zlostavljanja i pedofilije na internetu, upravo zahvaljujući društvenim mrežama koje koriste sve mlađa deca. Roditelji često nisu ni svesni ko stoji iza profila s kojima se njihovo dete dopisuje.

- Pozdravljamo rad organizacije Stop pedofiliji koja predano radi na otkrivanju predatora i s kojima smo ostvarili jako dobru saradnju. Problem pedofilije i zlostavljanja na društvenim mrežama i internetu zajednički je problem koji zajedno moramo i rešavati. Pozivamo još jednom roditelje da obrate pažnju na to s kim se dopisuju njihova deca i šta ti ‘prijatelji’ na društvenim mrežama žele od njih. Neka svaki ovakav slučaj odmah prijave - pozivaju iz PU virovitičko -podravske.

Video: Jeziv snimak sa Ceraka: Otkopčao pantalone i prestravio devojčicu

(Telegraf.rs)