Šire se snimci napada na dečaka u Zadru: 4 mladića ga pretukla bokserom, poznato u kakvom je stanju

Mladić je nakon krvničkog napada kolima Hitne pomoći prevezen u zadarsku Opštu bolnicu, gde je zadržan na lečenju

Foto-ilustracija: Shutterstock

Jednog maloletnika (14) u Zadru pretukla su četvorica mlađih muškaraca. Uzrok sukoba se još ne zna, ali zadarska policija već je privela osumnjičene.

Zadarska policija objavila je da je na informativni razgovor privela četvoricu osumnjičenih.

Istražuju ih zbog sumnje da su teško povredili dečaka.

Kako prenose hrvatski mediji, snimci napada se šire društvenim mrežama.

Na jednom snimku koji je dobio Zadarski.hr vidi se kako stariji mladić hvata tinejdžera za kragnu i udara ga svom snagom bokserom u glavu. Viši je od svoje žrtve barem za glavu. Dečak se povlači i beži. Za njim kreću još dvojica.

Na drugom snimku se vidi kako su ga sustigli i nastavili da tuku. Tukli su ga i nogama dok je ležao. Detalji sa snimaka poklapaju se s policijskim izveštajem, kao i s izjavom svedoka da je dečak poznavao napadače. Kaže da su mu ranije pretili.

Jedan video je navodno bio objavljen na TikToku, snimljen je iz daljine, odnosno nekih dvadesetak metara od mesta incidenta.

Premlaćivanje su gledali i njihovi vršnjaci, među njima je bilo i nekoliko devojaka. Niko nije zaustavio nasilje.

- Kad sam video kako ga njih četvorica mlate, nisam mogao verovati da se to događa. Zaustavio sam automobil nasred puta i počeo na njih vikati. Kad su me ugledali, razbežali su se. Taj dečko kojeg su prebili ima 14 ili 15 godina i 40 kila. Nisam mogao verovati, takva okrutnost, takvo nasilje... To su deca. Ležao je nepomično, nisam dao da se onesvesti. Rekao je da su mu ti dečki već pretili i imena neke od njih. Bolela su ga leđa, kao da mu je povređena kičma. Pitanje je šta su mu uradili - rekao je očevidac za Zadarski.hr.

Policija privela četvoricu

- U 20.15 sati dobili smo dojavu da je u ulici Bana Josipa Jelačića više ljudi napalo maloletnika. U policiju je dovedeno više mladića koji se dovode u vezu s događajem - kazala je Ivana Grbin, portparolka policije.

Još su u policiji, a krivična prijava još nije podneta te će se po okončanju kriminalističke obrade znati radi li se sa sigurnošću o napadačima na maloletnika, odnosno za koje će krivično delo odgovarati.

Mladić je nakon krvničkog napada kolima Hitne pomoći prevezen u zadarsku Opštu bolnicu, gde je zadržan na lečenju.

Lekar: Nema preloma, ali povrede su teške

- Sinoć nešto pre 21 sat primili smo dete rođeno 2006. godine s teškim telesnim povredama. Težinu povreda smo utvrdili nakon opsežne dijagnostičke obrade, a preloma kostiju nema. Trenutno se nalazi na odeljenju hirurgije i stabilno je. Pri svesti je, psihički je dobro, popričali smo, smirio se. Ima glavobolju i uvek postoji opasnost da se nešto ne zakomplikuje. Policija je već napravila prvi uviđaj, uskoro će i drugi, ali ostane li stabilno, mogao bi izaći iz bolnice za dva dana  - kazao je dr Edi Karuc, zamenik direktora Opše bolnice u Zadru, prenosi 24sata.hr.

Na novinarsko pitanje može li kao lekar da proceni da li je mladić pretučen bokserom, kazao je da to nije u mogućnosti.

Video: Tuča u Šapcu: Muškarac slomljene noge ne može da ustane, biju ga dok leži

(Telegraf.rs)