Delegacija Crne Gore u Beogradu: "Bezbednost za turiste, posebno za one iz Srbije"

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, delegacija se danas susrela sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, čime je zaokružena dvodnevna poseta Srbiji

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević/bg

Delegacija Vlade Crne Gore s ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović na čelu poručila je da su pripreme za letnju turisticku sezonu uveliko u toku i da će se Crna Gora truditi da obezbedi otvorenost i sigurnost za turiste, a posebno za one iz Srbije, kako bi mogli da uđu bez ograničenja i testova.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, delegacija se danas susrela sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, čime je zaokružena dvodnevna poseta Srbiji, navode podgoričke Vijesti. U saopštenju se navodi da se na sastanku razgovaralo o nastavku saradnje u borbi protiv pandemije korona virusa i bilateralnim odnosima.

Ministarka je prenela pozdrave Vlade Crne Gore Brnabićevoj i predsedniku Aleksandru Vučiću, kao i izraze zahvalnosti za dosadašnju pomoć u vakcinaciji građana Crne Gore.

Ona je istakla neophodnost nastavka i produbljivanja saradnje u ovoj oblasti i apostrofirala posvećenost Crne Gore razvijanju bilateralnih odnosa sa Srbijom do najboljeg mogućeg nivoa, prenosi Tanjug.

Brnabić je poručila da je Srbija u prethodnom periodu pokazala da je spremna da pruži neophodnu pomoć susedima u borbi protiv korona virusa, te dodala da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže napore u cilju zajedničkog prevazilaženja ove krize.

Govoreci o bilateralnim odnosima, Brnabić je istakla da je temeljno nastojanje Srbije da se oni učine što bližim i sadržajnijim, a da se politički dijalog intenzivira.

Video: Brnabić: Želimo da gradimo mostove bratstva sa Crnom Gorom

(Telegraf.rs)