Razlupao sanitet nakon što mu je majka preminula u njemu, pretio i zaposlenima: Neće dobiti prijavu

Policija je potvrdila da je došlo do incidenta na Korčuli, ali protiv muškarca nije podneta prijava

Foto: Dalmacijadanas.hr/Čitalac

Prošle nedelje u mestu Čara, na hrvatskom ostrvu Korčula dogodio se napad na medicinsko osoblje, piše Dalmacija danas.

Naime, vozilom saniteta iz bolnice u Dubrovniku prevezena je starija žena. Na putu do svoga doma preminula je u vozilu. Njen sin je, kada je saznao šta se dogodilo, porazbijao vozilo, a medicinskom osoblju ozbiljno pretio, rekli su svedoci.

- Gospođa iz Čara bila je na samrti, medicinskom osoblju javljeno je da dođu po nju. Trebalo je da je dovedu kući u Čaru, ako umre, da je porodici manji trošak, da ne mora da plaća pogrebna kola. Porodica je već bila upoznata s celom situacijom. Pozvani su i da dođu da je vide još jedanput. Vozač i medicinska sestra išli su po nju, ukrcali su je u Dubrovniku i vozili prema Čari. Na samom ulazu u Čaru žena je preminula i oni su došli do kuće porodice. Kad je video, njen sin je počeo da ih napada. Razbio im je auto, vikao je "pi*** vam materina, pobiću vas sada sve". Krenuo je prema garaži, a onda su neki momci skočili i zaustavili ga. Medicinska sestra je pobegla, vozač je takođe bio u strahu. Išli su da urade najbolje za porodicu, a završilo se tako - ispričao je o događaju svedok.

Policija potvrdila da se događaj zbio, neće prijaviti muškarca

Iz PU dubrovačko-neretvanske potvrdili su istinitost događaja. Međutim, neće da podnesu prijavu protiv muškarca koji je divljao i pretio. Objasnili su zašto.

- Obaveštavamo vas da je Policijska stanica Korčula u četvrtak, 18. marta u 14 sati, dobila dojavu zdravstvene radnice o neprimerenom ponašanju 47-godišnjeg člana porodice starije ženske osobe koja je prethodno preminula u vozilu Hitne medicinske pomoći tokom vožnje prema Čari. Prema primanju dojave na mesto događaja upućene su dve policijske patrole koje su potvrdile istinitost dojave, odnosno neprimereno obraćanje člana porodice prema zdravstvenim radnicima, kao i oštećenje unutrašnjosti sanitetskog vozila - navodi se u saopštenju.

U odnosu na navedeno, kako dalje navode iz policije, "nadležna zdravstvena institucija nije podnosila dalje prijave protiv spomenutog 47-godišnjaka budući da se, kako nam je poznato, njegova porodica izvinila i obavezala da plati troškove oštećenja".

- Iako zdravstveni radnici policiji nisu prijavili upućivanje pretnje od strane spomenutog 47-godišnjaka, javnim smo razgovorom saznali da su pretnje upućene, zbog čega smo kontaktirali zdravstvene radnike i uputili ih o načinu podnošenja krivične prijave u tom slučaju, međutim do danas takvu prijavu nismo dobili - stoji u odgovoru policije portalu Dalmacija Danas.

Video: Rekao je “Hvala ti Kovide”, a onda je maljem razlupao piceriju

(Telegraf.rs/Foto: Dalmacijadanas.hr)