Hrvati se bakljadom zahvalili na pomoći nakon potresa: Večeras je blještao Sisak

"Vatreni lanac", pružao se preko Starog mosta, uz Sisačku biskupiju, preko Šetališta Slave Striegla sve do Gradskog parlamenta

Printskrin: Facebook/Daniel Berdais

Bakljama i pesmom stanovnici pogođenih područja večeras su se zahvalili brojnim volonterima koji su nakon potresa pohrlili da pomognu nakon zemljotresa.

Spektakularnom bakljadom i pevanjem "Moje domovine" stanovnici Siska večeras su zahvalili svim volonterima. I vatrogascima, udruženjima, pripadnicima hrvatskog GSS-a, Crvenog krsta i svima drugima za pomoć koju su nesebično pružili Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji u najtežim trenucima, piše 24 sata.

"Vatreni lanac", pružao se preko Starog mosta, uz Sisačku biskupiju, preko Šetališta Slave Striegla sve do Gradskog parlamenta.

U akciji nazvanoj "Zahvala Domovini", učestvovalo je stotinak članova Udruženja Zibel, koje je bilo i inicijator, a njima su se priključi i mnogi građani. Uz bakljadu, sa razglasa je emitovana "Moja domovina".

Teško je i pretpostaviti koliko se nesebičnih dobrovoljaca od prvog jakog zemljotresa okupilo u Banovini, a još je teže predočiti zahvalnost stanovnika pogođenih područja. Zato je tu ova bakljada.

EMSC javlja da je, baš negde u to vreme, tačnije oko 19 sati, desetak kilometara od Siska zabeležen slabiji potres od 1.2 stepena prema Rihteru. To je deo serije naknadnih manjih potresa koji se neprestano osećaju na ovom području.

Video: Grad Beograd poslao mobilne kuće u Petrinju: Tamo ih dočekao mitropolit Porfirije

(Telegraf.rs)