Komšić i Džaferović odbili da se sastanu sa Lavrovim

Nakon Komšića i Džaferović odbio sastanak sa šefom ruske diplomatije

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas neće biti na sastanku Predsedništva sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim, javlja Klix.ba.

Nakon njega istu odluku je doneo i njegov kolega Šefik Džaferović.

Šta je tačan razlog za sada nije poznato, a Komšić i Džaferović će u 9:30 održati pres konferenciju gde će govoriti o detaljima.

Pretpostavlja se da je jedan od razloga takvog postupka Komšića način na koji je ova poseta Lavrova organizovana, s obzirom na to da je Lavrov juče prvo otišao na sastanak sa delegacijom Republike Srpske, a sinoć je održao i sastanak sa čelnikom HDZ-a i članom Kolegijuma Doma nartoda BiH Draganom Čovićem.

Podsetimo, Sergej Lavrov je sinoć u Istočnom Sarajevu rekao da Rusku Federaciju i Republiku Srpsku vežu bliske i dobre veze i da se Rusija zalaže za saradnju sa narodima u BiH.

Lavrov je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim članom i predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, rekao da Rusija podržava principe Dejtonskog sporazuma i poziva sve da poštuju ovaj sporazum.

(Telegraf.rs)