Dragiša izgubio torbicu sa novcem i dragocenostima, a onda mu je jedan Šurda vratio veru u ljude

Trebinjac oduševio Sarajliju svojim gestom

Foto: unsplash.com

Da nije tačna tvrdnja kako danas nema dobrih ljudi govorio i događaj od proteklog vikenda iz Trebinja. Naime, pronašavši novčanik sa značajnim iznosom novca i dokumentima, Trebinjac Zdravko Anđelić – Šurda kontaktirao je vlasnika i vratio mu izgubljene stvari, prenose Nezavisne.

Kako je navedeno, prilikom posete najjužnijem gradu Srpske, Sarajlija Dragiša Furtula fotografisao je panoramski prikaz grada i sticajem okolnosti ostao bez novčanika.

Kada je sve izgledalo beznadežno, zahvaljujući plemenitosti ovog Trebinjca, neprilikama je došao kraj. Furtula je ovaj događaj opisao na svom Facebook profilu.

- Prilikom slikanja panorame Trebinja zaboravim na krovu automobila torbicu sa rezervnim telefonom, dokumentima, određenom sumom novca, koja je pala na prvoj krivini u drugu kolovoznu traku, ja to naravno nisam primetio, posle nekoliko kilometara pri izlasku na ručak u restoran primetim da nema torbice, brzo se vratim na mesto slikanja, ali od torbice ni traga, vidno razočaran razmišljam od kojeg dokumenta krenuti u novo vađenje, ali onda neverovatnim spletom okolnosti koji ni najbolji režiseri ne mogu izrežirati preko Neuma, i Sarajeva pa povratna do okoline Trebinja dolazim do velikog čoveka i poštenjačine Zdravko-Šurda Anđelic i svega što sam izgubio - napisao je Furtula na Facebooku.

On je svoj status zaključio rečima:

"Živeće ovaj narod dok postoje ovakvi ljudi".

Video: Radnik Parking servisa pronašao i vratio novac

(Telegraf.rs)