Posle nereda u Crnoj Gori: Dobričanin podneo ostavku u Savetu za kontrolu rada policije

Pritvaranje episkopa Joanikija i osam sveštenika za Dobričanina je necivilizacijski čin koji nema opravdanja

Video: Nekoliko pripadnika crnogorske policije na protiestima u Pljevljima na jednog demonstranta

Doktor Vladimir Dobričanin je, nakon sinoćnjih nemira u više gradova širom Crne Gore kada je upotrebljen i suzavac protiv građana, podneo ostavku na članstvo u Savetu za građansku kontrolu rada policije, jer je, kaže, to za njega neprihvatljivo.

U pisanom saopštenju dostavljenom medijima, Dobričanin navodi da je to mogao da uradi i pre, jer odavno je shvatio da na svakom mestu dokle god ima ikakvog smisla treba braniti istinu i pravdu i boriti se za obespravljene pojedince.

Do danas je, ističe, postupao kao zdravstveni radnik i humanista u Savetu insistirajući da obraćamo uvek pažnju na kontrolu rada policije.

“Siguran sam da upotreba hemijskih sredstava za onemogućavanje šetnji građana, ma šta uzvikivali i ma kome se obraćali, ne treba biti opravdana”, naveo je doktor Dobričanin za kojeg su, ističe, takve metode neprihvatljive. Ističe da duboko prezire silu koja ne pravi razliku uzmeđu krivih, nedužnih i nevinih.

Pritvaranje episkopa Joanikija i osam sveštenika za njega je necivilizacijski čin koji nema opravdanja.

“Ako je postalo besmisleno, a jeste, da se za svoje poimanje slobode i slobodnog društva borim kroz Savet, nisu nestali drugi načini niti su nestali ljudi sa kojima i za koje se valja boriti. Nastavljamo, a izgubljeni smisao ćemo naći zajedno i drugde, tamo gde je borba neprestana”, poručio je Dobričanin.

(Telegraf.rs)