Teške scene sa parastosa Slobodanu (12): Sestra ljubi spomenik dečaka kog je Albanka mučila do smrti

Slobodan Stojanović mučki je ubijen pre 27 godina, a njegovi najbliži i danas sa tugom i u crnini oplakuju njegovu sudbinu

Foto: Privatna arhiva

U porti Hrama svetog đakona Avakuma u Zvorniku održan je parastos dečaku Slobodanu Stojanoviću, koji je imao 12 godina kada je zverski ubijen.

Veliki broj prijatelja i članovi porodice sa tugom koja u njima živi 27 godina, koliko je prošlo od brutalnog ubistva, prisustvovalo je obeležavanju godišnjice.

Veliki broj ljudi prisustvovao je parastosu, Foto: Privatna arhiva

Njegovi najbliži danas su nosili crninu, dok im se sa Slobodanove nadgrobne ploče, koju si članovi porodice milovali i ljubili, smešilo njegovo nevino, dečačko lice kojeg je u julu 1992. u naselju Kamenica kod Zvornika krvnički zlostavljala i na kraju ubila Albanka Elfeta Veseli.

Ona je bila pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje i Kamenica takozvane Armije BiH.

Živela je u istom selu u kojem i Slobodan, i imala 32 godine kada ga je masakrirala.

Najbliži i danas tuguju za malim Slobodanom, Foto: Privatna arhiva

Mališana je pronašao patolog u jami kod sela Donja Kamenica u starom plavom radničkom mantilu zajedno sa nekoliko ubijenih Srba. U gornjoj vilici nije imao šest prednjih zuba koje su mu izbili.

Stomak mu je bio rasporen u obliku krsta, Elfeta mu je sekla ušli, a na kraju i pucala u slepoočnicu iz neposredne blizine.

Mališan je nastradao nakon što je njegova porodica bežala kod kumova u zaselak Dženarike. Mali Slobodan se setio da je zaboravio svog psa. Dok su svi spavali iskrao se i vratio po Lesija.

Mališan je zverski ubijen, Foto: Privatna arhiva

Preplašenog Slobodana uhvatila je Albanka, skinula ga i zverski ubila. Telo mrtvog dečaka završilo je u jami sa još 5 Srba.

Ona je uhapšena u Švajcarskoj 25 godina nakon zločina, osuđena je na 10 godina zatvora. Sud BiH je prvostepenu presudu izrekao 8. maja ove godine.

(Telegraf.rs/RTRS)