Splićanka seksualno zlostavljala sina: Prvi put kao sedmogodišnjaka, a onda i kad je imao 15 godina

Žena iz okoline Splita u odbrani rekla da je sin sve izmislio, jer ga je na to nagovorio njen bivši muž

Foto ilustracija: Telegraf/pixabay

Zbog seksualnog zlostavljanja maloletnog sina podignuta je optužnica protiv 46-godišnje majke sa šireg područja Splita.

Županijsko državno tužilaštvo u Splitu je tereti da je počinila polni odnos s detetom tokom 2007. i 2008. godine i polnu zloupotrebu deteta starijeg od 15 godina tokom proleća i leta 2018. godine u stanu na području Županije splitsko-dalmatinske.

Optužena je bila privedena dva puta i to u septembru prošle i u februaru ove godine. Izrečena joj je zabrana približavanja i kontaktiranja sa sinom koji je u međuvremenu postao punoljetan i ne živi s njom.

Majka je prvi put privedena pod sumnjom za polni odnos s maloletnim sinom rođenim 2000. godine tokom 2017. do leta 2018. godine. U svojoj obrani je kazala kako sin laže jer ga je na to nagovorio otac s kojim je razvedena. Tada joj je određen istražni zatvor od 50 dana, nakon čega je zamenjen merom opreza zabrane kontaktiranja sa sinom.

Tokom prikupljanja dokaza došlo se do novih saznanja koja su rezultirala drugim privođenjem zbog još jednog krivičnog dela na štetu sina: polna obljuba deteta mlađeg od 15 godina. Majka se sumnjičila da je sina seksualno zlostavljala i tokom 2007. i 2008. godine što je ona takođe negirala. Po okončanju istrage podignuta je optužnica.

(Telegraf.rs/Slobodna Dalmacija)