Torcidaši koji su pretukli Srbe na Braču pušteni na slobodu, jedan se pravdao da se ničega ne seća

Grupa muškaraca napala je trojicu mladića iz Slavonije, devojku iz Varaždina uz reči "Di je Srbin?"

Dva uhapšena napadača koja su napala Srbe, sezonske radnike u Supetaru na Bračupuštena su na slobodu. Osim srpskih sezonaca, pretučen je i vatrogasac Hrvat, koji je stao u obranu srpskih državljana.

Zbog krivičnog dela nanošenja teških telesnih povreda 26-godišnjem vatrogascu, 22-godišnjaku koji je učestvovao u napadu na sezonske radnike izrečena je mera prema kojoj ne sme da mu se približava na 150 metara ni da kontaktira s njim, saznaje se u državnom tužilaštvu.

S obrazloženjem da 22-godišnjak do sada nije bio kažnjavan, niti se vodi u krim-evidenciji, za njega uopšte nije zatražen zatvor već mu je određena mera opreza. U vreme napada bio je pod uticajem alkohola jer mu je izmereno 1,2 promila, a na ispitivanju nije negirao napad, samo je rekao da se ničega ne seća.

Pored njega, policija je uhapsila 19-godišnjaka koji je nakon ispitivanja u policijskoj stanici pušten uz prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

POVREĐEN I VATROGASAC KOJI JE BRANIO SRBE

Grupa muškaraca napala je trojicu mladića iz Slavonije, devojku iz Varaždina uz reči ''Di je Srbin?'', pri čemu je povređen i mladi supetarski vatrogasac koji se suprotstavio napadačima.

Vatrogasac je zadobio višestruku frakturu nosne kosti i završio na lečenju u KBC-u Split.

Torcidaši pretukli i vatrogasca koji je branio Srbe; Foto-ilustracija: Wikimedia/K. Korlevic, Shutterstock

Neimenovani mladić nije negirao(ne)delo, ali je rekao da se ničega ne seća, jer je bio pijan.

Njemu je izmereno 1,2 promila alkohola u krvi.

GRADONAČELNICA OSUDILA NAPAD, VATROGASCI NEĆE OBEZBEĐIVATI KUP?

Nakon incidenta se oglasila gradonačelnica Supetra, ali i vatrogasci, oštro osuđujući ovaj napad.

- U ime Grada Supetra i u svoje lično ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem gradu gde su stradala četiri mladića i jedna devojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, igde i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer neko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom - poručila je Marković.

Kako je jedan od prebijenih momaka, pripadnik vatrogasnog društva "Supetra", oglasili su se na svom Fejsbuku. Oni zahtevaju da se zbog navoda da je ovaj napad bio nacionalističkio, Torcida izjasni, jer u suprotnom, oni neće obezbeđivati fudbalski kup.

(Telegraf.rs/Index.hr)