Aleksandar je ušao u nabujali Vrbas pa poručio: "Nema mesta panici, sve je pod kontrolom" (VIDEO)

Snimio je situaciju iz prve ruke

Bosna i Hercegovina bori se sa poplavama koje su nastale nakon obilnih padavina. Iako su meteorolozi danima najavljivali padavine i upozoravali na porast nivoa vodostaja na rekama, pojedine reke su se ipak izlile, poplavile domove i njive, a jedan muškarac čamcem je uplovio u nabujali Vrbas i poručio kako je "sve pod kontrolom".

U banjalučkom naselju Lazarevo noćas oko 1.30 izlio se Vrbas, a u pojedinim delovima BiH stanje s poplavama znatno se pogoršalo tokom noći.

Jedan od meštana Aleksandar Gluvić rešio je da prikaže kako stvarno izgleda situaciju, pa je okačio video koji je snimio iz čamca.

Očigledno sarkastično, on je govorio da je sve pod kontrolom iako se na snimku vidi da nije tako.

- Nema razloga za brigu, ovde je sve pod kontrolom. Voda jeste malo veća i imam neki čudan osećaj kao da će ovo da se sruši, valjda neće. Sve je pod kontrolom. Ovo malo što se Vrbas kao izlio na par mesta uopšte ne treba da vas zabrinjava. Mi imamo spremne, organizovane građane po mesnim zajednicama koji će da stanu u prvi red i odbrane banjalučku pivaru od poplava. Imamo nove nasipe od donacija nakon poplava 2014. godine i nećemo dati da poplava ide na nas - rekao je on na snimku koji je podelio na Tviteru.

Mnogi su mu u komentarima poručili da je "lud" i da je potrebno puno hrabrosti da se uradi ovo što je uradio on, dok su neki komentarisali kako je situacija alarmantna i da je malo šta urađeno kako se ne bi ponovila situacija od pre pet godina.

(Telegraf.rs)