Frapirali se i doktori i pacijent: Ženi iz Prilepa iz stomaka izvučen tumor od 6 kilograma (FOTO)

Žena je obišla skoro sve doktore u njenom gradu i niko nije znao zbog čega je boli stomak

Jednoj ženi (49) iz Prilepa, koja je želela da ostane anonimna, lekari u tom gradu na jugu Severne Makedonije su rekli da joj nije ništa iako se ona žalila na tegobe u želudcu, a kada je na nagovor svoga supruga prošle nedelje došla na pregled u Skoplje, frapirali su se i doktori poznate klinike, a i ona sama.

U njenom stomaku se nalazio ogroman tumor, radi čega je hitno morala pod nož.

- Pacijentkinja je kod nas došla na pregled zbog bolova u stomaku. Pre toga je bila kod lekara u Prilepu gde je dobijala terapije za želudac. Pošto joj tegobe nikako nisu prolazile došla je na pregled u našu kliniku gde sam ja prethodno operisao muža njene sestre. Odmah nakon pregleda sam video da se radi o velikom abdominalnom tumoru - kaže primarijus dr Mane Hadži Mančev.

Pored tumora, ženi su odstranili i desni jajnik Foto: ZMC ( Žan Mitrev klinika )

Bez nekih ozbiljnijih indikacija, bez specifičnih bolova i sa malim i povremenim tegobama, žena iz Prilepa je obišla skoro sve doktore u njenom gradu. Njihova zajednička konstatacija je bila da joj nije ništa i da u njenom telu nema ničega neobičnog. Ipak, na insistiranje svoga supruga ona je na pregled došla u Skoplje, a kada su je pregledali doktori klinike na čelu sa dr Hadži Mančevim, ostali su u šoku.

- Nisam imala ozbiljnijih bolova osim što sam povremeno osećala nekakvo bockanje u predelu dijafragme prilikom saginjanja. Radim kao šnajder, ali i u poljoprivredi i nisam imala nikakvih problema. Imam dobar apetit, nemam nikakvih stresova i živim normalan život. Od svoje doktorke nisam dobila nikakvo upozorenje da mi se dešava nešto ozbiljno, ali sam na insistiranje supruga ipak došla na pregled i proveru u kliničku bolnicu.

Nakon pregleda, usledio je šok za mene i za moju porodicu. Saznanje da se u mom telu nalazi tumor težak oko 6 kilograma u mojim ušima je odjeknuo kao snažan tresak koji me je bukvalno bacio u krevet. Nisam mogla da se osvestim od onoga što sam čula, ali vremena za paniku, sažaljevanje ili razmišljanje šta da se radi nije bilo. Tumor je bio toliko veliki što je zahtevao hitnu operaciju, koju su doktori na klinici besprekorno izveli. Ja sam još uvek u bunilu šta mi se desilo, ali zahvaljujući timu doktora ostala sam živa - ispričala je ova Prilepčanka.

Foto: ZMC ( Žan Mitrev klinika )

Doktor Mane Hadži Mančev kaže da se odmah na kompjuterskom snimku stomaka videlo da se radi o velikom cističnom tumoru koji je poticao od desnog jajnika. Zbog opasnosti njegovog pucanja, pacijentkinji je rečeno da je neophodna hitna operacija.

- Dva dana nakon dijagnosticiranja ušli smo u operacionu salu i odstranili tumor zajedno sa desnim jajnikom. Bio je težak oko 6 kilograma i poslat na patohistološku obradu. Iako je bila na pregledima u matičnom gradu lekari tamo nisu prepoznali da ima tumuroznu formaciju u stomaku - kaže primarijus dr Mane Hadži Mančev, specijalista opšte hirurgije.

On ne sme ni da pomisli šta bi se sa njom desilo da se za pomoć nije obratila njima. Žena je, kaže, sada dobro. Nalazi se na kućnom lečenju, polako se oporavlja i vraća svakodnevnim poslovima.

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ! Celo telo mu je bilo tumor, a onda ga je odstranio

D. J.