Detalji strašne nesreće u kojoj je poginuo hrvatski glumac: Zovko je prešao u suprotnu traku i zakucao se u "mercedes" koji mu je išao u susret

To je druga velika tragedija koja je pogodila porodicu Zovko u samo dve godine

Splitski glumac Josip Zovko (48) poginuo je u sredu oko 15 sati na magistralnom putu M-6 Grude-Gorica, u mestu Grudsko Vrilo kada je iz, za sada nepoznatih razloga, svojim "alfa romeom" splitskih registracijskih oznaka prešao u suprotnu traku u blagoj krivini, piše Slobodna Dalmacija.

U tom trenutku Zovko svojim vozilom udara u "mercedes" imotskih registarskih oznaka kojim upravlja M.G. iz hercegovačkog mesta Gorica, a koje se normalno kreće svojom trakom. Zovko je od siline udara poginuo na licu mesta, a povređeni M.G je prebačen najpre u Dom zdravlja Grude, a potom i u bolnicu u Mostaru gde je hospitalizovan.

Josip je iz nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku; Printskrin: Youtube/Terrence Pate

Telo pokojnog Zovka je odmah nakon nesreće prebačeno u mrtvačnicu Bijeli Brijeg u Mostaru, a u petak će se obaviti obdukcija nakon koje će se saznati od kojih je povreda preminuo splitski glumac.

Po nalogu dežurnog istražitelja oba vozila hrvatskih registracijskih oznaka koja su učestvovala u nesreći prebačena su u prostor PU Grude gde će se ovih dana obaviti veštačenje oba vozila. Tek kada se obavi obdukcija, moći će se organizovati sahrana pokojnog Zovka.

Ante Zovko, brat nastradalog glumca je pre dve godine ubijen; Foto: Nestali.hr

Nesretni Josip preminuo je na licu mesta, a to je druga velika tragedija koja je pogodila porodicu Zovko u samo dve godine.

Naime, glumčev brat Ante koji je imao 46 godina i bio je trgovac automobilima, ubijen je 2017. godine u Makarskoj i bačen u septičku jamu.

Zovko je rodom iz Berinovca (opšina Lokvičići) i uvek je isticao da voli svoj imotski kraj. Odigrao je preko 50 uloga, pozorišnih i filmskih, u zadnje vreme je i režirao. Njegova je smrt pogodila mnoge njegove prijatelje i poštovatelje.

(Telegraf.rs/jutarnji.hr)