Ko je Albanac koji je predvodio napad na mitropolita Amfilohija u Ulcinju? (FOTO) (VIDEO)

On je sa grupom Albanaca sprečio mitropolita, sveštenstvo i narod uđu na temelje Hrama

Funkcioner URE iz Ulcinja Nevriz Šaptafi predvodio je grupu albanskih jurišnika koji su u nedelju pokušali da spreče mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija da sa sveštenstvom i vernicima služi Svetu liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču u Ulcinju.

Šaptafi je visoki funkcioner partije Dritana Abazovića i koalicioni partner Alekse Bečića. Osim njega, grupu je predvodio i Hadžija Sulejmani, odbornik Demokratske partije, koja čini vlast u Ulcinju. Interesantno je da se ni Abazović ni njegova stranka, kao ni njegovi koalicioni partneri iz Demokrata, nisu oglašavali povodom ovog napada na sveštenstvo Mitropolije.

Albanci napali Amfilohija Radovića, intervenisala policija: "Nisu došli na liturgiju u Ulcinj, već u osvajački pohod" (VIDEO)

Šaptafi, kako se može videti na njegovom Fejsbuk profilu, podržava i Ramuša Haradinaja, koji je na području Kosova i Metohije učestvovao u ratnim zločinima nad nealbanskim stanovništvom.

Podsetimo, pomenuta grupa izgrednika koju je predvodio Šaptai, pokušala je da onemogući prilaz Crkvi. Nakon guranja, rasprave, negodovanja vernika, policija je obezbedila da mitropolit, sveštenstvo i verni narod dođu do Crkve, ali ne i da uđu na temelje Hrama gde je bilo predviđeno služenje Svete službe Božije.

Policija je već bila na temeljima Hrama, tako da je mitropolit Amfilohije liturgiju služio u neposrednoj blizini ostataka Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču.

Video: Albanci blokirali put srpskoj litiji

(Telegraf.rs/Borba.me)