Fotografija zime koja je zabrinula sve: Zavejani automobil završio nasred reke u Bosni (FOTO)

Ceo region je u sredu ujutru osvanuo pod snegom, a u nekim delovima Bosne i Hercegovine postoji opasnost od poplava

Na društvenoj mreži Fejsbuk pojavila se fotografija zavejanog automobila dok ga nosi reka.  Fotografija je nastala u mestu Kakanj u Bosni i Hercegovini.

Sneg prekrio pola Hrvatske, BiH i Republici Srpskoj prete poplave: Region je na nogama, crveni meteoalarm na snazi

Na njoj se vidi automobil prekriven snegom kako pluta rekom, dok je predeo okolo takođe pod snežnim pokrivačem. Za sada nije poznato kako je automobil završio u reci, kao i da li je neko povređen u ovom incidentu.

Ceo region je u sredu ujutru osvanuo pod snegom. U Bosni i Hercegovini danas i u četvrtak očekuju se padavine, dok će visina novog snežnog pokrivača biti od dva do 10, lokalno do 15, a na planinama od 15 do 25 centimetara.

U Hrvatskoj je na snazi crveni meteoalarm za područje Kvarnera, Velebitskog kanala i za područje Severne Dalmacije. Slično vreme kao u BiH i Hrvatskoj očekuje se narednih dana i u Srbiji, dok će nešto toplije biti u Crnoj Gori. Zbog snežnih nanosa i klizavih kolovoza, vozačima se savetuje dodatni oprez.

BiH i Republici Srpskoj povećani nivo reka i dalje preti izlivanjima, a najdramatičnije je u selima između Gradiške i Kozarske Dubice, gde su sve kuće sa desne strane puta iz pravca Gradiške u Donjoj Vrbaškoj, Bistrici i Gašnici poplavljene.

(Telegraf.rs)