Dok sve pluta oko njih posle nevremena, Crnogorci u gumenim čizmama sede i opušteno piju vino na Adi Bojani (FOTO) (VIDEO)

Selo gori, a baba se češlja!

Jako nevreme izazvalo je problem u Ulcinju, posebno na Adi Bojani, gde je dodatno podignut vodostaj reke. Poplavljene su kućice i restorani duž obale, a voda je "potopila" i Veliku plažu. Ipak, meštani su navikli na ovakav prizor, pa se nisu preterano uznemirili.

Jako nevreme u Crnoj Gori: Ne pamti se kada je nivo mora ovako porastao, visoki talasi čupali krovove, poplavljen i Stari grad (VIDEO)

Selo gori, a baba se češlja. Ovo je najbolji način da se opiše prizor kom su prisustvovali Ulcinjani.

Naime, dva momka i devojka sede za stolom, oko njih sve pluta, a oni u gumenim čizmama najopuštenije piju vino.

Ipak, ovi meštani su navikli na ovakve situacije. Verujemo da im je prijalo ovo opuštanje uz vino nakon celodnevnog saniranja štete na poplavljenim kućicama.

Koliko je situacija ozbiljna pokazuje i to da su pojedina sela u okolini Ulcinja odsečena od sveta i do njih se može isključivo vodenim putem i čamcima.

Sela oko Ulcinja, Lisna i Bori, danima su odsečena od sveta. Poplavljeni su putevi i pomoćni objekti, a kuće su okružene vodom.

Jugo i veliki plimni talas su juče potopili i ulcinjsku Veliku plažu, a upravo zbog toga je oticanje reke Bojane bilo otežano što je dovelo do rasta vodostaja te reke.

VIDEO: Pogledajte kakva je situacija u Ulcinju:

SITUACIJA U OSTALIM GRADOVIMA CRNE GORE 

Južni vetar je oslabio pa je situacija pod kontrolom.

Nadležne službe i meštani Budve su sa 500 džakova peska "odbranili" Stari grad od jakog plimnog talasa koji je juče ugrožavao taj grad.

More se povuklo pa u nadležnoj službi spašavanja "ne očekuju probleme", saopšteno je medijima, uz ocenu da je "situacija pod kontrolom".

Narastao je vodostaj Skadarskog jezera, pa stanovnici nekoliko sela u okolini jezera strahuju od poplava. Vodostaj na Rijeci Crnojevića je 143 santimetra.

Cetinje je, prema izveštaju lokane službe spašavanja pod kontrolom, dok je u Nikšiću jak vetar čupao stabla i saobraćajne znakove.

Nadležne službe su u pripravnosti, a meteorolozi su tokom vikedna najavili padavine i do 300 litara po kvadratnom metru i umeren do pojačan južni vetar.

(K.Bezbradica/k.bezbradica@telegraf.rs)