Suđenje za Srebrenicu odloženo na predlog tužioca, nastavak početkom marta

Optužnica tereti osmoricu pripadnika Specijalne brigade MUP-a RS

Suđenje optuženima u slučaju "Srebrenica" odloženo je u petak u Odeljenju za ratne zločine Višeg suda u Beogradu za 1. mart, na predlog tužioca.

Sud je danas saopštio da je suđenje odloženo na predlog tužioca za ratne zločine, jer se spisi predmeta nalaze u Apelacionom sudu od 12. decembra povodom odlučivanja po žalbama izjavljenim na rešenje o izdvajanju dokaza.

Sud u saopštenju nije precizirao o kojim se dokazima radi.  Suđenje je zakazano za 1. i 2. mart.

Suđenje za Srebrenicu krenulo ispočetka, danas pročitana optužnica

Optužnica tereti osmoricu pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Boru Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića.

Na teret im se stavlja krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu, zbog sumnje da su u hangaru "Kravice" kod Srebrenice 14. jula 1995. godine ubili 1.313 muslimana.

Njima je krajem 2016. godine počelo je suđenje zbog zločina nad civilima u selu Kravice kod Srebrenice 1995. godine, a u međuvremenu je bilo u zastoju skoro pet meseci zbog procesnih propusta u optužnici, koji su otklonjeni.

(Telegraf.rs/Tanjug)