Horor na Kosmetu: Mladića mesecima silovali, drogirali i sekli nožem

Muke ovog mladića počele su u septembru prošle godine kada se preko Fejsbuka upoznao sa N. G. sa Kosmeta

Mladić iz Podgorice, dugogodišnji član nevladine organizacije LGBT Forum Progres, od septembra pa do januara silovan je na Kosmetu, u Peći i Đakovici.

Maloletnici namamili ženu i grupno je silovali, a potom i ucenjivali!

Muke ovog mladića počele su u septembru prošle godine kada se preko Fejsbuka upoznao sa N. G. sa Kosmeta.

NATERAN DA POPIJE TABLETU

Posle druženja u Podgorici, po dogovoru su krenuli za Peć, a Kosovar je Podgoričanina naterao da popije neku tabletu, posle čega se probudio u jednom stanu u Peći. Odatle je pod pretnjama odveden u Đakovicu, gde je seksualno i fizički zlostavljan i povređivan nožem.

Na prijavu komšija, posle duže od četiri meseca došla je policija i odvela ga odatle. Međutim, počele su nove muke...

POSLE OTMIČARA I POLICAJCI SE IŽIVLJAVALI

Kada ga je policija oslobodila iz stana u kome je bio zatočen u Đakovici, umesto da ga zaštiti, saznavši da je pripadnik gej populacije, počela je da se fizički iživljava nad njim, prenose Novosti.

- Obratio nam se dugogodišnji član iz Podgorice, sa zahtevom za pružanjem pravne pomoći i zaštite, zbog toga što je, kako je naveo, trpio kontinuirano zatočeništvo, seksualno zlostavljanje, izgladnjivanje i svakodnevne pretnje. Mladić je ispričao da je po izlasku iz policije, napustio Kosovo i vratio se u Crnu Goru, gde je tražio pomoć nevladine organizacije LGBT Forum Progres - navode iz NVO.

Iz organizacije navode da je mladiću pružena pravna i psiho-socijalna pomoć i uspostavljena je kvalitetna i temeljna saradnja sa Upravom policije, putem kontakt policijskog službenika za rad sa LGBT zajednicom.

- Neverovatna je činjenica da danas, u 21. veku, imamo očigledne i teške primere ropstva. Drugi, podjednako važan aspekt slučaja jeste izuzetno izražen problem institucionalne homofobije, koji vidimo na primjeru kosovskih policijskih službenika, koji su odbili da stanu u odbranu mladića, već su ga oni dodatno ponižavali i fizički nasrtali na njega usled njegove etničke pripadnosti kao i činjenice da je dio LGBT zajednice - saopšteno je iz Foruma Progres.

(Telegraf.rs)