Slađana je oca tražila više od 30 godina: Spustio joj je slušalicu, odbio na Fejsbuku, a onda su se konačno sreli (VIDEO)

Slađanina majka bila je dosta mlada kad ju je rodila, imala je 21 godinu. O ocu joj nije otkrivala previše detalja

Slađana Škarić (43) iz Zagreba se celog života pitala zašto je njen otac otišao i ostavio je. Ne pamti dobro poslednji susret svoje majke i nje sa ocem, jer je tada imala tri ili četiri godine. Međutim, jednu stvar nikada neće zaboraviti - osećaj dok su njene ruke čvrsto grlile njegovu nogu jer nije htela da ga pusti, a morala je. Slađanin otac otišao je bez pozdrava, a tada počinje njena dugogodišnja potraga.

Jovanka je 30 godina tražila sestru Jasminu koju su pijani roditelji odveli... Nikad se nije vratila. Napokon ju je pronašla! (VIDEO)

O ocu znala tek osnovne informacije

Slađanina majka bila je dosta mlada kad ju je rodila, imala je 21 godinu. O ocu joj nije otkrivala previše detalja, do Slađaninog puberteta kad je ona sama počela da postavlja konkretna pitanja.

Tada joj je majka rekla samo očevo ime i prezime, odakle je i da je studirao u Zagrebu. Tako je Slađana sama krenula u potragu, piše Dnevnik.hr.

- Uzela sam telefonski imenik misleći da je u Zagrebu i našla sam to ime i prezime i zvala sam. Javio se neki čovek, međutim ja nikad neću znati je li to bio on. Postavila sam mu pitanje da li poznaje moju majku, rekao je da ne. Onda sam mu rekla da mislim da je moj otac, a on mi je rekao da nije znao da je postao otac tako mlad i spustio mi je slušalicu. Taj čovek sa telefona - počinje priču o svojoj potrazi Slađana.

Taj čovek imao je, kaže, isto ime i prezime kao njen otac - Samir AbuRumoh - koji je inače iz Palestine, ali nikad nije mogla da utvrdi da li je to bio on.

- Svašta sam još pokušavala, ali nije mi išlo. Pitala sam maminu prijateljicu... ona je to skrivala, niko nije znao ko je moj otac - kaže Slađana.

Sve vreme osećala je prazninu i da joj nešto fali. Verovala je da bi upoznavanje oca tu prazninu popunilo.

Telefonski razgovor sa ocem

Slađana se u međuvremenu udala, a pre desetak godina zaposlila se u jednoj štampariji u kojoj je igrom slučaja došao čovek koji je bio lekar u Crvenom Krstu a koji je bio poreklom iz Palestine.

Ispričala mu je svoju priču, a on je obećao da će joj pomoći. Prošlo je nekoliko dana, a onda se on pojavio sa brojem telefona. Nazvao je broj i kratko razgovarao sa osobom sa druge strane linije, a onda je slušalicu dao Slađani.

Bio je to njen otac. Znao je hrvatski jer je studirao u Zagrebu. Rekao joj je da je voli i da želi da je vidi. Ona je broj sačuvala, a kada ga je sledeći put pozvala, više nije bio dostupan.

Mislila je da njen otac možda ne želi kontakt sa njom, ali, sa druge strane, pomislila je da bi joj to onda valjda odmah rekao. Od poziva je odustala, a oca je onda pronašla na Fejsbuku. Dugo, kaže, nije prihvatio njen zahtev za prijateljstvo.

- Razmišljala sam zašto, a onda sam pomislila da verovatno tamo ima porodicu, a da oni ne znaju za mene. Kako će on njima da objasni ko sam ja? - priseća se Slađana.

Ali otac ju je na kraju prihvatio, a usledile su, kaže, jako emotivne poruke. Dobila je i neobičan video na osnovu kojeg je protumačila da bi otac hteo da je vidi, piše Dnevnik.hr.

I sam joj je rekao da bi želeo da je vidi, a ispričao joj je i detalje o svom životu.

- Rekao je da mu nedostajem, da bi želeo da me vidi, da me voli, da nisam ja kriva za to šta se dogodilo. Napisao mi je da je bio ljut na mamu, ali da sada više nije jer nije takav čovek. Napisao je i da se nada da ćemo se zagrliti i da će me to ispuniti. Problem je i viza, on bi možda mogao, ali jako je teško. Ali stalno se nadam da ću da ga upoznam, jer smatram da je jako dobar čovek - ispričala je Slađana svoju priču u studiju emisije "Život priča priče".

Tim koji je okrenuo i nebo i zemlju da pomogne

Nakon što je podelila ono što je muči ceo život, dogodilo se ono što verovatno nije očekivala ni u najluđim snovima. Ekipa emisije okrenula je nebo i zemlju kako bi joj pomogla. Na ekranu se tako pojavio Slađanin otac koji joj je putem video-poruke poručio da mu puno nedostaje i da je želi da je vidi.

- Situacija je dosta komplikovana, ali jednog dana ćemo se naći i zagrliti se kao otac i ćerka. Nadam se da će to biti skoro - poručio je Slađani otac, a ona nije mogla da zadrži suze.

Iznenađenjima tu nije bio kraj

Slađanina najveća životna želja bila je da upozna i da zagrli oca, a upravo to se dogodilo u studiju emisije "Život priča priče" kada je u njega ušetao Samir.

- Ti si boga mi lepša nego sam mislio - rekao je svojoj ćerki nakon sureta koji su čekali više od 30 godina.

Samir je, kako je sam ispričao, u Hrvatskoj studirao, pa je u zemlji proveo više od 13 godina u razdoblju od 1969. do 1983. godine. Zato i danas dobro govori hrvatski.

Njih dvoje nisu se videli skoro seo život ali tako nije trebalo da bude. Zato ne čudi da ne postoje reči kojima bi opisali susret koji se dogodio, a koji je samo početak jedne nove, lepše životne priče.

Pogledajte deo priloga:

Ceo prilog možete da pogledate OVDE.

(Telegraf.rs)