Zgražavate se na Užičko kolo, a sečete vene na Cecu i Daru: Srbi i Hrvati ratuju na Fejsbuku zbog srpske igre nasred hrvatske plaže (VIDEO)

Na internetu se vodi "mali rat" igranju "srpskog kola na hrvatskoj plaži"

Svi koji su se zatekli tokom vikenda na plaži u Umagu, prisustvovali su nesvakidašnjoj sceni kada je grupa mladih zaplesala Užičko kolo. Reakcije prisutnih i onih koji su snimak kola videli na internetu je podeljen.

Srbi opet opleli kolo na hrvatskoj plaži: Orila se truba po "lijepoj našoj" (VIDEO)

Naime, etno udruženje "Zavičaj" iz srpskog sela Zlakuse i trubački orkestar Ivana Jovanovića iz Užica su priredili su prizor za pamćenje kada su odigrali Užičko kolo. Snimak je objavljen na Fejsbuk stranici "Užice-oglasna tabla".

Prisutnima se ovakav oblik zabave svideo, a posebno su mu se obradovali mališani, dok se na internetu vodi "mali rat" igranju "srpskog kola na hrvatskoj plaži".

- Svi vi koji se zgražate na to Užičko kolo i busate u hrvatska prsa i vi koji sad s gnušanjem komentirate, vjerojatno ste ga plesali nebrojeno mnogo puta, a cajke vam se ore iz automobila,režete žile na Ilića,Cecu,Daru...susretnem takve na tisuće,velike hrvatine, a kad pjesma krene zaborave se, alkohol ih ponese pa redom znaju tekstove svih srpskih pjevača, a nogice nesvjesno zaigraju užičko,E TAKVI STE VI GLASNI ŠTO PLJUJETE-GADITE MI SE! - jedan je od komentara ispod posta na Fejsbuku hrvatskog Indexa, koji je takođe preneo ovu vest.

- Šta su ovi mladi ljudi krivi...da je tako bilo samo barem prije 26 godina....sve bi bilo drugačije - napisao je Nikola i dobio preko 100 lajkova za komentar.

Ubedljivo najviše lajkova dobio je Đorđe koji je svojim komentarom izazvao i najviše odgovora.

- Ne znam kome bi smetao nacionalna igra ples/kolo....moze biti ako si bolestan, mrziš celu neku naciju pa ti onda sigurno smeta i njihovo kolo.

Naravno, bilo je i onih koji ovaj potez smatraju sramotom za hrvatski narod.

- Vidjet čete vi istrijani moji kad vam djecu i unuke budu klali za jedno 30 godina. Onda im više nečete biti brača izgleda da ništa niste naučili iz bliske nam crne povjesti i to je zahvala našim hrvatskim braniteljima našim herojima sram vas bilo istrijani sramoto hrvatskog naroda.

- Provokatori!!!! Znaju da im u Istri nitko neće ništa. Neka svoje srbijansko kolo oplete gamad u Turoplju ili na Trgu bana Jelačića (kao na početku rata u Cesarčevoj)!! Za čas bi Pupovac imao o čemu lajati. Daj Bože, što prije da se riješimo te žgadje jednom zauvijek - napisala je Jasna.

I ispod vesti na našem portalu mogle su da se vide različite reakcije na igranje kola u Umagu.

- Doista treba zatvoriti granicnu crtu za srbijance i bosance...otjerati ce sve strane goste sa nasega Jadran - napisao je Slađan i odmah mu je stigao kontra odgovor čak 478 korisnika Fejsbuka.

- Bez veze...meni je ovo provokacija...i primitivizam...ja sam Srpkinja u dusi..a ne moram da se blamiram i dokazujem... - smatra Elizabeta koja očigledno misli da je kolo bilo suvišno.

Kao i uvek, bilo je i komenatara koji se sa nostalgijom sećaju vremena kada smo svi živeli zajedno, složni, u jednoj državi.

- Eh sto nam razbise Jugu--- kako je to bilo predivno vreme- a ovi huskaci mrznje ne znam samo za koga li rade ovo sto rade-- cuj- kolo u Hrvatskoj??? Bilo je i bice i sta tu ima lose - napisala je Goca.

Pogledajte kako je izgledalo kolo u Umagu: