Mladić (24) bežao od policije, pa progutao kesicu marihuane i umro: Tragedija u Hrvatskoj

Policajci su prišli mladiću u Ulici 8. Mediteranskih igara kod poljudskog stadiona s namerom utvrđivanja identiteta. Sumnjali su, naime, da nosi drogu sa sobom

Na muzičkom festivalu Ultra u Hrvatskoj preminuo je 24-godišnji mladić koji je, bežeći od policije, progutao kesicu marihuane.

Policajci otkrili carstvo kanabisa: Marihuanu su uništili, a vlasniku su ostavili simpatičnu poruku!

Oko 20.30 sati policajci su prišli mladiću u Ulici 8. Mediteranskih igara kod poljudskog stadiona s namerom utvrđivanja identiteta. Sumnjali su, naime, da nosi drogu sa sobom. 24-godišnjak je počeo da beži, ali nije daleko stigao. Uhvatili su ga i stavili mu lisice kako bi ga sprečili da ponovo beži. Zajedno su krenuli ka vozilu kako bi ga prebacili u stanicu.

Mladiću je pozlilo. Policajac je pokušao da pomogne, dok je kolega pozvao lekare u pomoć. 24-godišnjaka su odveli u bolnicu, kasnije su primili vest da je umro.

Naložena je obdukcija, a pokrenuta je i istraga oko celog slučaja.

Progutao vrećicu s marihuanom

Kako Index saznaje, mladić je progutao plastičnu vrećicu s marihuanom dok je bežao od policije. Vrećica mu je zapela u dušniku, nisu nikako mogli da je izvuku, to je urađeno tek u bolnici.

U pitanju je bila manja količina marihuane, saznaje Index. Ne zna se da li  je mladić uopšte hteo da uđe na festival. Uhvaćen je u spoljnjem delu sigurnosnog prstena.

Preminuli mladić je iz Splita i do sada je imao jedan prekršaj zbog droge.

I ovde je u pitanju bila manja količina. Verovatno bi se sve završilo s još jednom prekršajnom prijavom.

(Telegraf.rs)