Frizeri velikog srca: Uspešno organizovali humanitarnu akciju za pomoć mladom Piroćancu

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: A.Ć.

Brojni pirotski frizeri danas su uspešno organizovali humanitarnu akciju za prikupljanje novca za mladog Piroćanca Dimitrija Pešića, kome je nakon stravične saobraćajne nezgode u kojoj je ostao bez noge, neophodna skupa bionička proteza koja košta 50.000 evra kako bi mogao da normalno funkcioniše, poput svojih vršnjaka.

Kako je za Telegraf.rs kazao jedan od inicijatora akcije, poznati frizer Mladen Savić, u humanitarnoj akciji učestvovalo je 10 pirotskih frizera u nekoliko salona.

Frizeri su šišali, fenirali i pružali druge usluge svojim mušterijama besplatno, ali su korisnici ovih usluga bili u obavezi da daju dobrovoljan prilog za kupovinu proteze za Dimitrija.

-Akcija je uspešno realizovala jer smo za jedan dan uspeli da sakupimo 68.800 dinara, što ćemo uplatiti na račun Dimitrija Pešića, kako bi makar malo pomogli u prikupljanju novca za kupovinu skupe proteze - kaže Savić.

Pirotski frizeri do sada su realizovali veliki broj sličnih akcija za potrebe lečenje obolele dece i za one kojima je potrebna pomoć.

(Telegraf.rs)