Kosta (3) za kog navija cela Srbija konačno stao na noge! Majka podelila divne vesti, ali borba se nastavlja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njegova majka Nevena juče je podelila divne vesti

Foto. Facebook/Nevena Lešević

Kosta Lešević (3) koji dosad nije dobio dijagnozu, a ima retku gensku mutaciju, podigao je na noge celu Srbiju. Građani za njega nude razne predmete, licitiraju i mole se da što pre skupi novac kako bi se lečio na klinici "Mayo" u Americi. Njegova majka Nevena juče je podelila divne vesti. Naime, sada po prvi put mališan može da stoji sam.

- Ova slika je dokaz da prevazilazimo sve prepreke, čak i onu najtežu rečenicu doktora koja mi stalno odjekuje u glavi "znate mama on će samo nazadovati". Dugih 7 meseci Kosta nije mogao na noge, padao je, klecala su kolena, bio je iscrpljen i umoran. A sada već može sam da stoji i da se pridržava za predmete čak 3 minuta. Nekome je to ništa, a nama? Nama je to ogroman napredak i veliki vetar u leđa da nastavimo još jače da se borimo! Kosta još uvek nema potvrđenu dijagnozu. Sada postaje još veća misterija doktorima, još kratko ostajemo u Ročesteru da se urade još neke potrebne analize, a onda se selimo za Boston da bi se nastavilo ispitivanje i pronašla adekvatna terapija koja će Kosti pomoći da što brže stigne svoje vršnjake, a znate šta? Na dobrom je putu! - navela je majka na Fejsbuku.

Podsetimo, Nevena je ranije za naš portal govorila o Kostinom stanju, te je ispričala da dečak u tom trenutku nije mogao ništa da radi bez njene pomoći. Ovaj korak napred je ogroman napredak za njegovu budućnost.

- On sad već ne može apsolutno ništa sam, trenutno je teško. Još mu nisu zaustavljeni epileptični napadi, aiko je promenio 5 lekova, napadi su sve gori. I dalje je u regresiji, gubi i malo funkcija koje ima, stalno nam je u rukama. On je vrlo nasmejano i umiljato dete. On je sto posto razvijen, niko ne bi rekao da ima problem dok se malo ne zagleda. Sve dok ne shvatite da ne sedi i ne stoji bez nas, ne biste ništa primetili. Stalno je nasmejan, nemamo problem da je plačljiv ili razdražljiv - objasnila nam je Nevena uz osmeh.

Pored Koste, veliki borci su i njegovi roditelji, a Nevenina pozitivna energija pleni. Ona je ubeđena - Kosta će pobediti.

- Od kada sam saznala prvu dijagnozu, meni nešto govori da će sve biti u redu i znam da će biti sve u redu jer se sada poklapaju kockice. Nadam se da će se to rešiti, ne verujem da će on meni biti Novak Đoković, ali borimo se za što kvalitetniji život - zaključuje ova mlada majka.

Kosti možemo pomoći putem:

SMS poruke sa tekstom 1331 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001468113-92

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-6000001468086-76

IBAN: RS35160600000146808676

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Instrukcije za plaćanje