Anđela je "dete leptir": Često se povredi i samim dodirom, zagrljaj boli kao so na ranu

Vreme čitanja: oko 1 min.

U osnovnu školu ide uz pratnju personalnog asistenta

Foto: Fondacija - humanost bez granica

Trinaestogodišnja Anđela Mišić iz Šida, od rođenja ima dijagnozu bulozne epidermolize, koja je kod nas poznatija kao "dete leptir".

Ova bolest je neizlečiva i prouzrokuje rane, oštećenja kože velikih površina koja su slična ogromnim opekotinama, a manifestuju se kao plikovi i otvorene rane.

Osim kože, trinestogodišnjakinji zahvaćeni su sluzokoža i unutrašnji organi - posebno jednjak. Hrana joj se pasira, jer se unosom iste jednjak dodatno povređuje. Zbog rana, Anđela je podložna čestim infekcijama.

Tuširanje zajedno sa previjanjem rana nekada traje i do šest sati, a devojčica se često povređuje i samim dodirom, češanjem... Pristuan je problem i sa očima i prstima koji su srasli.

U osnovnu školu ide uz pratnju personalnog asistenta.

Anđeli su potrebni novac za lekove, medicinska sredstva i pomagala. Zbog prirode bolesti i terapije sve je preskupo, a porodica nije u mogućnosti da sama finansira lečenje jer otac jedini radi. Pored Anđele njeni roditelji imaju i sina i ćerku.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu ovoj devojčici da ostvari nadu i pobedi bolest, tako što će preko FONDACIJE – humanost bez granica poslati SMS sa brojem 123 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Pomozimo Anđeli!

SMS: 123 na 2407

Dinarski račun: 160-6000001500436-26

Devizni račun: 160-6000001500702-04

IBAN: RS35160600000150070204

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)