Četiri godine vodi bitku koju je njena sestra izgubila: Neizdrživi bolovi razaraju petnaestogodišnju Mariju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marija se, kako kaže njena majka Irena, zbog nesnosnih bolova trenutno nalazi borskoj bolnici gde pomoću infuzije uspeva da ih izdrži

Već četiri godine petanestogodišnja Marija Gambošević (15) iz Šarbanovca kod Bora vodi borbu koju je njena sestra izgubila. Dezmoidni tumor, koji se širi velikom brzinom, napao je njeno telo, a bolovi koje izaziva su  koji joj izaziva jake bolove i koji joj ugrožava ostale organe u telu. Terapija u Turskoj dala je rezultate, ali nije rešila problem u potpunosti.

Marija se, kako kaže njena majka Irena, zbog nesnosnih bolova trenutno nalazi borskoj bolnici gde pomoću infuzije uspeva da ih izdrži.

- Trenutno ima jake bolove i mi sada ne znamo da li se taj tumor smanjuje ili povećava jer ne smeju često da se rade magnetni pregledi. Dođe period klada je na momente zaboli da to nije izdrživo, pa prođe i sve. tako. Od juče je na odeljenju, morala je da ostane jer su bolovi postali učestali i intezivni - kaže Irena.

Trenutno na "Budi human", kako kaže, imaju šest miliona dinara, a potrebno je dvadeset za operaciju, znači nemamo ni pola.

- Nismo još ni pola sakupili i sve ide jako sporo, ali znam da ima mnogo beslene dece nažalost - kaže utučena majka.

Kako kaže, doktori čekaju da vide hoće li se tumor sam od sebe povući bez intervencije.

- Kažu da je nepredvidiv i da ne znaju da li će da raste ili da se smanji. Tumor joj je napravio haos i sa bubrezima i sa crevima. Preživljavale smo pakao dok smo se pomirili sa tim da ima stome i da moramo da menjamo diskove - kaže Irena.

Porodica Gambošević se već suočila sa velikim gubicima, kada je Marijina sestra preminula od kancera, a otac od posledica srčanog udara.

Za pomoć Mariji upiši 1233 i pošalji SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381484-19

Uplatom na devizni račun:

160-6000001381470-61

IBAN: RS35160600000138147061

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Telegraf.rs)