Učenici Sportske gimnazije skupili 750.000 za "Zvečansku": Punih srca nastavićemo da stvaramo neka nova čuda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Učenici Sportske gimnazije su humani mladi ljudi

Foto: Privatna arhiva

20. februara MTS Dvorana blistala je od osmeha. U režiji profesorki srpkog jezika i književnosti Ivane Marinko i Verice Đoković 62 učenika Sportske gimnazije izveli su na sceni dva puta predstavu "Igraj i pobedi" i tom prilikom skupili čak 750.000 dinara koje su uputili na račun Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine "Zvečanska".

Centar je ovaj prihod iskoristio da kupi ono što mu je nedostajalo poput boce sa kiseonikom, kolica, koncentratora kiseonika, televizora, radijatora, tepiha... Organizatorke ne mogu biti srećnije i ponosnije, a ključno je to što gimnazijalci već znaju šta su prave vrednosti i za šta da se bore.

- Prava vrednost čoveka nije u spoljašnjosti i daleko prevazilazi vidljivo. Vrednost i istinska lepota leži u dubinama naših duša.  Preko 1300 gledalaca uživalo je u raznovrsnim talentima učenika Sportske gimnazije. Pored originalnog teksta i izvežbane glume na sceni su se smenjivale tačke koje su izvodili naši mladi sportisti (ritmičke gimnastičarke, plesači, sportski gimnastičari, fudbalerke, učenici koji treniraju borilačke veštine i folklor, klizačica na ledu) - navodi Verica Đoković.

Učenici Sportske gimnazije su humani mladi ljudi i svojim delima služe za primer drugima. Kako smo već pisali, u decembru su igrali dve humanitarne predstave i uplatili 560.000 dinara za svog druga Ognjena kome je bilo potrebno lečenje.

- Punih srca ljubavi nastavićemo da stvaramo neka nova čuda, jer verujemo da će ovaj svet tako postati jedno bolje mesto - poručuju đaci.

(Telegraf.rs)