Ljubinko se, kad padne sneg, sankama spušta do kola Hitne pomoći: Njegova sestra i on su slepi, nemaju vodu

Ljubinka možete kontaktirati na broj telefona: 061/208-45-40

Foto: Rina.rs

Nemaština, tuga i bolest nadvile su se nad domom Doskovića iz sela Rasno kod Priboja. Brat i sestra, oboje bolesni, žive bez vode i snovnih uslova za život, a sada kad su već zašli u godine mnoge muke pritisle su ih sa svih strana. Ljubinko je izgubio vid pre 25 godina kada su ga izdali i bubrezi, a njegovu sestru Milivojku muči isti nedostatak od rođenja jer vidi svega dva posto.

- Kuća u kojoj živimo je naša, ali je prilaz do nje jako loš, a i nalazi se na velikom usponu. Čim padne sneg, vozilo koje dolazi po mene da me vozi na dijalizu nije u mogućnosti da priđe, pa neretko moram da se ovako bolestan i slep spuštam sankama do prevoza. A kada se stvari zakomplikuju, pa moram da ostanem u bolnici, sestri Milivojki niko nema da donese kantu vode - kaže Ljubinko za RINU.

Zbog konfiguracije terena ne postoji mogućnost da se do kuće ovo dvoje ljudi uvede voda, a najviše bi im značilo kada bi iz ovog udaljenog sela mogli da siđu u neki smeštaj bliže gradu.

- Ja sam nudio svoju kuću za neki trajni smeštaj. Nas dvoje dok smo živi, mi se razdvajati nećemo. A kada nas ne bude neka im ostane sve. Ali na tome je sve ostalo. Nudili su nam dom u Pančevu, kažu da je on za slepe i slabovide, ali mi se još nismo izjasnili, ne ide nam se tamo. Borimo se kako možemo, plaćamo ženu od naših primanja povremeno da nam pomogne. Ako opština i Centar ne mogu da nam izađu u susret, možda građani mogu donacijom da nam pomognu da otkupimo neki smeštaj koji će biti uslovniji za život i bliže doktoru - kaže Ljubinko i moli sve ljude dobre volje ako mogu da im pomognu, kako sledeću zimu ne bi dočekali u neuslovnoj kući bolesni i sami.

Doskovićima je potrebna naša pomoć! Ljubinka možete kontaktirati na broj telefona: 061/208-45-40.

Video: Nikola je jedini đak u školi na planini kod Vranja

(Telegraf.rs)