Za 18. rođendan prelepa Marina bila je zdrava devojka: Odmah potom počeli su prvi simptomi i strašna dijagnoza

Najjednostavniji način da pomognemo je SMS sa brojem 1220 na broj 3030

Printskrin/budihuman.rs

Za svoj 18. rođendan u novembru, devetnaestogodišnja Marina Đorđević iz Niša bila je zdrava devojka. Ubrzo zatim javljaju se prvi simptomi, a posle nekoliko meseci lutanja i dijagnoza - akutna limfoblastična leukemija. Sada je za njom prvi ciklus hemioterapije, a pred njom mučna borba, piše RTS.

Marina boluje od teškog oblika leukemije i šansa za izlečenje je presađivanje koštane srži. Za to je u Turskoj potrebno oko 200 hiljada evra a za sada je prikupljen tek deo novca.

- Nadamo se i mi da će ona da preživi i da će biti dobro kao i sva mlada deca ovog grada da nastavi svoj put - kaže Nataša Đorđević, Marinina majka.

Nadu u izlečenje daje transplntacija koštane srži koja se u našoj zemlji radi samo ako su donor i pacijent 100 posto komptibilni, ali među članovima Marinine porodice nema odgovarajućeg davaoca pa nadu polažu u lečenje u inostranstvu. Za to međutim treba mnogo para, a oko prikupljanja pomoći angažovali su se i Marinini drugovi.

- Kutije su postavljene, računi otvoreni znači može da se uplati novac bilo gde znači ko žekli nije mnogo teško - navodi Veljko Mitrović, Marinin najbolji drug, a Nina Piljić, Marinina drugarica dodaje: "Mi se svi iskreno nadamo da će ona da uspe da izgura to i da ćemo jednog dana da uživamo zajedno u našoj mladosti u našim najlepšim danima i zato želimo da apelujemo na sve građane da doniraju koliko ko može."

- Radi se presađivanje koje je oko 100 hiljada evra zavisno od toga da li ima komplikacija posle ili nema ali u inostranstvu svaka hemioterapija nije ispod 200 hiljada evra - navodi Nataša Đorđević, Marinina majka.

Za sada je prikupljena tek petina potrebnog novca. U bici koju Marina vodi vreme je presudno, a najjednostavniji način da pomognemo je SMS sa brojem 1220 na broj 3030.

Video: Maloj Dunji (8) je potrebna hodalica da bi mogla da uživa u igri sa drugarima

(Telegraf.rs)