"Osmeh se vratio u grad": Mala Minja posle sedam meseci provedenih u Los Anđelesu stigla kući

Sada je pomoć u lečenju od SMA potrebna i malenoj Vanji Malović

Foto: Facebook/Živka Matić

Devojčica Minja Matić, koja je boravila u Los Anđelesu kako bi primila najskuplji lek i izborila se sa spinalnom mišićnom atrofijom, vratila se kući iz ovog grada nakon sedam meseci.

Kako je saopšteno na Fejsbuk stranici "Za Minjinu šansu", ova presećna devojčica ne skida osmeh sa lica.

"Osmeh se vratio u grad! Nakon sedam meseci provedenih u LA, najzad smo se vratili kući. Minja je presrećna, što govori njen osmeh, koji ne silazi sa lica. Konačno smo svi zajedno i znamo da će sada sve biti puno lakše. Mi ćemo nastaviti da se borimo, vežbamo i naporno radimo na tome da Minjino zdravstveno stanje bude što bolje", napisali su njeni roditelji na ovoj stranici.

Oni su takođe srećni zbog svoje mezimice i zahvalni svima koji su joj pomogli.

"Ovo je samo vetar u leđa i nova nada da idemo dalje, jači i hrabriji. Beskrajno vam hvala na svemu što ste učinili, hvala vam što ste nam pružili šansu da verujemo u bolje sutra. Bez vas ne bismo uspeli", dodali su na kraju.

Podsećamo, Minja se rodila 6. oktobra 2019. godine. Tokom prva tri meseca lepo je napredovala. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Minja postepeno prestaje da pomera noge i ruke, otežano diše, slabije jede. Odmah su potražili pomoć. Ispostavilo se, na žalost, da se radi o retkoj i izuzetno teškoj neuromišićnoj bolesti - Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Zahvaljuću humanim ljudima, sredstva za najskuplji lek su pribavljena i Minja je poslata na lečenje. Međutim, sada je potrebna pomoć i malenoj Vanji Malović da bi i ona uspela da pobedi ovu opaku bolest.

Vanji možemo da pomognemo na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1077 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1077 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131465-72

Uplatom na devizni račun: 160600000113399451

IBAN: RS35160600000113399451

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)