Stefan ima ohrabrujuće vesti, treba mu manje novca, ali suma je i dalje velika: "Lavovski se borim"

Stefanu je potrebno 400.000 evra za operaciju u Nemačkoj

Printskrin: Budi human

Stefan Subotić (23) iz Belegiša, koji se već godina hrabro bori sa leukemijom, saopštio je ohrabrujuće vesti koje se odnose na njegovo dalje lečene ove opake bolesti.

Naime, Stefan je pronašao kliniku u kojoj će mu transplataciju CAR-T ćelijama, zahvat koji mu je je jedini spas, obaviti za 400.000 evra umesto 600.000, koliko inače košta u drugim zdravstvenim ustanovama.

- Imam nove i delimično ohrabrujuće vesti koje se tiču mog lečenja u Nemačkoj. Dale su mi veću nadu da se novac može prikupiti - rekao je Stefan.

Do ove bolnice u Nemačkoj došao je preko svoje doktorke koja ga leči, a koja je uložila napore kako bi kontaktirala sve svoje kolege. Odgovor je stigao iz klinike u Kilu, gde će Stefan uskoro biti primljen. Iako su za troškovi lečenja značajno smanjeni, ovaj momak je i dalje u teškoj situaciji.

- Na računu u ovom trenutku imam nešto više od osam miliona dinara. Zove tri nedelje akcija prikupljeno je još 4,5 hiljade poruka. Nedostaje mi mnogo novca. Jedino vere ne sme da mi fali. Sada pijem lek koji me ne može dugo držati u remisiji. Rok je kratak. Sredinom septembra bi zahvat morao biti obavljen. Ukoliko bi se novac prikupio i ranije - apeluje Stefan i dodaje:

I dalje sam u strahu. Nemoćan. A moram da se nadam. Željan života, lavovski se borim. A nije lako.

Podsećamo, Stefan je 8. decembra prošle godine primio koštanu srž od svoje majke.

Već četiri i po godine godine hrabri momak se bori sa akutnom limfoblastnom leukemijom. Od prve transplatacije koštane srži prošlo je tri godine.

Nažalost, bolest se vratila i Stefan je od septembra 2020. godine ponovo bio u Nemačkoj na klinici Malteser u Flensburgu. Sedam meseci kasnije vratio se kući sa nadom da je sve konačno iza njega i da će početi da uživa u životu koji mu se zaustavio kad je imao samo 18 godina.

Međutim, oporavak se iskomplikovao i nekoliko meseci kasnije je utvrđeno da se leukemija opet vratila.

Neophodno je i dalje prikupljanje novčanih sredstava kako bi Stefan uspeo da završi lečenje i da po treći put izađe iz ovoga kao pobednik.

Da Stefan pobedi opaku bolest! Budimo humani!

Pomozimo Stefanu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 360 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human360 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-483612-69

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002304.6

IBAN: RS35160005400002304623

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)