Kristina je nepokretna od svađe sa dedom i pada, a sad nas jedna devojka podseća da je ne zaboravimo

* Devojka Kristina Obradović (20) završila je u kolicima nakon što ju je, kako je ranije ispričala za medije, deda gurnuo sa terase * Jovana nudi svoju kosu za Kristinu i njen osmeh i korak * Samohrani otac kaće da su već godinu dana u Novom Sadu u klinici gde ova devojka ima terapije

Foto: Privatna arhiva

Posle profesorke koja je svoju kiku donirala za lečenje male Minje Matić, koja boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije tip 1, još jedna humana žena odlučila je da, pošto nije imala šta drugo da ponudi, licitira svoju kosu i to za devojku Kristinu Obradović (20) iz Loznice koja se nalazi u kolicima posle pada sa visine od 5 metara.

Jovana Veselinović objavila je svoju ponudu u Fejsbuk grupi Budi human - humanitarne licitacije.

- Doniram svoju kosu. Boja tamno smeđa, skroz ravna. Meni ničemu ne služi osim što se dobro prepadnem svaki put kad zavučem ruku u orman. Za Kristinu i njen osmeh i korak - napisala je Jovana i navela da je početna cena 1.000 dinara. Do sad je, kako se može videti ispod objave, najviša ponuđena cena 4.000 dinara.

Jovana donira svoju kosu za Kristinu, Foto: Privatna arhiva

Kako je ova mlada žena ispričala za Telegraf.rs, ona svakodnevno traži sponzore i pokušava da ih priključi akciji za svako dete.

- I u tome uspevam jer sam od pomoći sponzora i svojih prijatelja prikupila sigurno za svu dečicu oko 100.000 dinara za mesec dana. Što se tiče kose, to je očigledno najvrednija stvar koju imam u kući, a meni ništa ne znači - kaže Jovana koja je odabrala baš Kristinu jer svakodnevno čita apele njenog samohranog oca koji se bori da mu ćerka prohoda.

Borba duga 6 godina

Podsetimo, Kristina je imala 14 godina kada je završila u invalidskim kolicima. Kako je ranije ispričala, a mediji preneli, do tragedije je došlo nakon što ju je deda, otac njenog oca, gurnuo sa terase posle kratke svađe.

Od tog dana započinje Željkova i Kristinina lavovska borba za njeno ozdravljenje.

Njih dvoje od toga kroz život idu zajedno i kad je dobro, i kad, nažalost, nije, kao posle tragedije u kojoj je Kristina teško povređena. Od te 2014. godine, devojčici je stalno potrebna pomoć drugog lica, da se prenese u invalidska kolica, koja koristi uz asistenciju. Pošto je Željko stalno sa ćerkom, ne može da ima zaposlenje, zbog čega su zapali u tešku materijalnu situaciju.

Zato ovaj neumorni otac svakodnevno, od jutra do mraka, moli ljude dobre volje da uplate neophodan novac za Kristinino lečenje. Zahvaljuje se onima koji uplate. I takav je svaki dan, popunjen neopisivom željom da njegova jedinica ponovo prohoda uz pomoć terapija na koje mora da ide redovno.

- Mladost koja vene je nešto najtužnije što može da pogodi porodicu. Kada nema šanse onda je to tragedija, ali kad ima i kad je nadomak uspeha da mlada lepotica prohoda uz malo novca i Božje milosti. Naša je odgovornost da pomognemo našoj deci za koju se i te kako treba boriti, dajmo malo da bi nekome to bilo sve - napisao je juče Kristinin otac na svom Fejsbuk profilu.

Kako je rekao za portal Telegraf.rs, već godinu dana su on i Kristina u Novom Sadu u klinici gde ova devojka ima terapije.

- Odlično napreduje, svaki dan sve bolje i bolje. Sve više oseća noge i pomera prste na rukama. Ima terapije po 7 sati dnevno - kaže Željko.

Kako dodaje, u ovoj klinici trebalo bi da provedu još dve godine, odnosno dok Kristina ne prohoda. Za njeno lečenje i intenzivne terapije potrebno je još 12 miliona dinara, odnosno oko 100.000 evra.

Željko je, inače, sa ćerkom ostao sam kada je imala dve godine. Njena majka je otišla, napustila je i najpre posećivala prvih mesec dana, a on je na sudu dobio puno starateljstvo nad ćerkom.

Da Kristina stane na svoje noge! Budimo humani!

Pomozimo Kristini!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 588 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human588 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-524832-84

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004467.1

IBAN: RS35160005400004467141

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Sin Majke hrabrosti, koja ga ceo život nosi na leđima, dobio kolica

(Telegraf.rs)