Brat osumnjičenog za ubistvo Danke pre smrti otkrio gde je telo? Policiji ispričao "gde je zakopao leš"

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto-kolaž: Facebook, Privatna arhiva

Brat okrivljenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić Dejana Dragijevića Dalibor Dragijević pre smrti je u policiji ispričao da je njegov brat telo devojčice dovezao u porodičnu kuću, da su ga potom preneli u napuštenu porodičnu kuću, a da je nakon toga zakopano negde u blizini Brestovačkog mosta.

Kako je Telegraf.rs pisao 12. oktobra, Dalibor Dragijević je dao iskaz u policijskoj upravi u Boru, a u tužilaštvu nije saslušan jer je preminuo tokom trajanja policijskog zadržavanja. U optužnici za ubistvo Danke Ilić, do koje je došao Telegraf.rs, a koja još nije potvrđena, te je podložna dopuni, nalazi se i iskaz Dragijevića u kom je optužio brata da je ubio dete.

On je 6. aprila u policiji rekao da je njegov brat Dejan Dragijević kobnog 26. marta došao kući oko 15.30 sati i da je primetio promene u njegovom ponašanju, ali da mu brat nije rekao šta je razlog tome, a da je kasnije na televiziji video da je nestalo dete.

On je rekao da je njegov brat 28. aprila svojim "pežoom" došao kući i da je tada u gepeku video džak bele boje. Kada je pitao brata šta je u džaku, Dejan Dragijević mu je rekao da je unutra dete.

- Nije mi bilo dobro, pitao sam ga šta to radi, kakvo je to dete, a on mi je rekao da su dete zgazili autom, pa pokupili. Tada je tu bio i naš otac Radoslav Dragijević, on je takođe video džak u gepeku - ispričao je Dragijević.

Kako je ispričao u policiji, pitao je brata Dejana šta će da rade, a onda su se dogovorili da džak sa detetom zajedno odnesu u napuštenu kuću na novom Zlotskom putu, da su tada otišli automobilom i ostavili džak u prizemlju te kuće, tako što su ga samo spustili na pod, a da su se nakon toga vratili kući. Istakao je da se ne seća kog je to dana bilo, ali da je siguran da se sve odigralo pre nego što je Dejan uhapšen.

- Brat mi je rekao da je uzeo džak sa telom deteta iz kuće gde smo ga ostavili i svojim "pežoom" i da ga je prevezao i zakopao negde u blizini Brestovačkog mosta - zaključio je Dragijević.

(Telegraf.rs)