Pravda za Đorđa: Otac protestuje ispred Palate pravde zbog puštanja na slobodu čoveka koji mu je usmrtio dete

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Nikola Anđić

Otac poginulog Đorđa Radosavljevića (15) u saobraćajnoj nezgodi u Ljuboviji 2021.godine, Miroslav Radosavljević od danas sedi ispred Palate pravde u Beogradu sa slikom svom poginulog sina čekajući da ga neko iz Ministarstva pravde primi.

Podsetimo, Đorđe Radosavljević preminuo je na putu u Donjoj Ljuboviji oko 19.30 časova, kada je na njega naletelo vozilo "subaru" kojim je upravljao J.S. (28). Vozilo u kom se pored osumnjičenog nalazila i njegova supruga je nakon udarca završilo u jarku pored puta pri čemu je vozač zadobio lakše telesne povrede.

Miroslav je nezadovoljan tokom krivičnog postupka protiv okrivljenog J.S. jer je on već jednom oslobođen, ali je apelacioni sud u Novom Sadu poništio oslobađajuću presudu i predmet vratio istoj sudiji.

Porodica Radosavljević je, prema rečima našeg sagovornika,  skromnog životnog standarda što utiče i na njihove mogućnosti pri izboru advokata i komunikaciju sa tužiocem kojom nisu zadovoljni. Ukazivali su na propuste tokom postupka, tražili rekonstrukciju slučaja ali po njihovim rečima ponovljeno suđenje izgleda slično kao prvo i plaše se da će ishod i ovog puta biti isti jer isti sudija i isti tužilac vode postupak.

Naglašavaju da iz njihove perspektive postoji empatija pravosuđa prema okrivljenim zbog profesije kojom se bavi.

Porodica Radosavljević moli da se rasvetlile okolnosti smrti njihovog sina i da na osnovu činjeničnog stanja eventualno dobiju adekvatnu presudu.

(Telegraf.rs)