Dete poginulo u nesreći u Srbiji: Od početka godine izgubili smo 10 mališana, policija ima važan apel

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto-kolaž: Milena Đorđević, Mileta Mirčetić

Saobraćajne nesreće u Srbiji: tokom prethodnog vikenda u Republici Srbiji dogodilo se 166 saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo 2 lica, a teške povrede zadobilo 24 lica, saznaje "Telegraf.rs".

Sinoć, oko 18,40 časova dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je poginulo dete u svojstvu putnika u vozilu. Ukazujemo da je od početka godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 10 dece u svojstvu putnika u vozilu.

- Apelujemo na vozače da poštuju propise i da prilagode način vožnje uslovima u saobraćaju i svojim sposobnostima, kako bi se blagovremeno sagledala saobraćajna situacija i reagovalo na odgovarajući način, u cilju izbegavanja rizika i saobraćajne nezgode. Pored poštovanja propisa i obaveznog korišćenja bezbednosnih sedišta, odnosno druge sigurnosne opreme i uređaja, neophodno je pokazati dodatnu pažnju i obzir prilikom upravljanja vozilom, kada se u vozilu prevozi dete. Iz Uprave saobraćajne policije apelujemo da budete odgovorni i da poštujete propise, ne zbog moguće sankcije, već da sačuvate svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju - kažu iz Uprave saobraćajne policije.

(Telegraf.rs)