Iživljavali se nad devojkom u Železniku, terali je na prostituciju: Saslušane žene makroi, ovako su vrbovali

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto-montaža: Shutterstock

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušane su Biljana P. (30) i Marija O. (25) zbog sumnje da su zloupotrebom poverenja i teških prilika oštećenu vrbovali, a potom predavale klijentima u cilju vršenja prostitucije i seksualne eksploatacije.

Osumnjičene su na saslušanju negirale izvršenje krivičnog dela i iznele su svoju odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak predložilo da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticale na svedoke i da ne bi ponovile krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Naredbom o sprovođenju istrage Biljani P. i Mariji O. se na teret stavlja krivično delo trgovina ljudima u saizvršilaštvu.

Postoje osnovi sumnje da je Biljana P. krajem februara 2023. godine stupila u neposredni kontakt sa oštećenom u jednom ugostiteljskom lokalu u Mladenovcu, te zadobila njeno poverenje, a zatim je koristeći tešku materijalnu situaciju oštećene, davanjem druge koristi, stvaranjem osećaja straha zbog neravnopravnog odnosa i uz primenu pretnje, zavrbovala oštećenu da se odaje prostituciji.

Nakon toga je u periodu februar – mart 2023. godine obezbedila više klijenata, koji su bili gosti pomenutog lokala i predavala im oštećenu da sa njom imaju seksualne odnose u vozilima u blizini lokala. U periodu od aprila do 8. januara 2024. godine Biljana P. je u apartmanima u Železniku i centru Beograda obezbedila više klijenata, a Marija O. odvodila i klijentima predavala oštećenu, kako bi sa njom imali seksualne odnose, za šta su klijenti novac predavali Biljani P.

Pri poslednjem seksualnom odnosu klijenti su bili izuzetno grubi prema oštećenoj.

(Telegraf.rs)