Optužnica za Nikolu i Danijelu sa Zvezdare: Oglasilo se Više javno tužilaštvo o detaljima

J. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: VJT

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Nikole J. (26) i Danijele D. (25) zbog sumnje da su u stanu na teritoriji GO Zvezdara neovlašćeno radi prodaje držali ukupno 1.243,15 grama opojne droge kanabis.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenima produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Postoji opravdana sumnja da su Nikola J. i Danijela D. 27. avgusta ove godine u stanu na teritoriji GO Zvezdara neovlašćeno radi prodaje držali pomenutu opojnu drogu, pa je prilikom pretresa stana od strane policije Danijela D. veći deo kanabisa, elektronsku vagicu, hirurške rukavice i 95,04 grama amfetamina, koji su se nalazili u jednoj torbi-cegeru, izbacila kroz terasu stana.

Torba sa kanabisom je pronađena na stepenicama koje se nalaze ispod terase stana, dok je u stanu pronađena jedna pvc kesica sa 2,77 grama kanabisa i .

U torbici Danijele D. pronađeno je sedam paketića sa opojnom drogom kanabis neto mase 7,77 grama, kao i jedna pvc kesica sa opojnom drogom amfetamin neto mase 0,70 grama.

(Telegraf.rs)