Ministar Dačić oglasio se iz Krupnja: Otkrio šta je cilj Ministarstva unutrašnjih poslova

J. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: MUP

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je danas, prilikom obilaska renoviranog objekta Policijske stanice Krupanj i pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice u tom mestu, da je cilj Ministarstva unutrašnjih poslova da policajci i svi pripadnici MUP-a imaju adekvatne uslove za rad kako bi mogli da budu pravi servis za građane.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova, odnosno policija kao deo MUP-a, jeste servis građana. Imajući u vidu sve nadležnosti koje Ministarstvo ima, veoma je bitno na koji način se komunicira sa građanima i da li postoje dobri uslovi za rad. U tom smislu nam je i cilj da napravimo što bolje uslove da policajci i uopšte Ministarstvo unutrašnjih poslova, uključujući sve naše sektore, ima adekvatne uslove da može da bude pravi servis za građane“, izjavio je ministar Dačić. Ministar je rekao i da se nada da će građani biti zadovoljni uslugama pripadnika MUP-a koji će raditi u novom policijskom objektu u Krupnju.

„Raduje me da je ovde u Krupnju izgrađen novi objekat. Imajući u vidu da sam obišao skoro sve policijske stanice u Srbiji, ovo je jedan od lepših objekata, adekvatan i broju stanovnika i potrebama koje Krupanj ima i mislim da će građani biti zadovoljni nivoom usluga koje će ovde moći da zadovoljavaju“, istakao je ministar. Dačić je objasnio da policija ima mnogo posla, od održavanja javnog reda i mira, borbe protiv kriminala, pa do upravnih poslova – izdavanja ličnih dokumenata. „Zatim pitanje saobraćaja, Sektor za vanredne situacije, znači vatrogasci-spasioci, i veoma je bitno da u svakom mestu policija bude na pravi način ogledalo naše države. Naravno da sve to zavisi i od odnosa države prema Ministarstvu unutrašnjih poslova, odnosno prema policiji, i mogu da kažem da je u poslednjih više od 10 godina, bilo različitih akcija i aktivnosti koje su dovele do toga da smo mi danas osposobljeniji nego što smo bili, praktično u svim segmentima. To će, siguran sam, odraziti se i na efekte samog rada Ministarstva, odnosno policije, tako da ja želim sada da posle ovog logističkog dela uslede i što bolji rezultati kad je reč o svim segmentima rada Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno policije“, rekao je Dačić.

(Telegraf.rs)