Novi detalji u slučaju prljavih policajaca: Komunalni milicajac skrivio nesreću, pa zvao kolege da sve "srede"

J. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto-ilustracija: Mateja Beljan, Shutterstock

Pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušano je sedmoro osumnjičenih za krivična dela trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja.

Saslušani su Petar S. (36) odgovorno lice Komunalne milicije u Beogradu, komunalni milicajci Marko A. (36) i Danijel P. (36), saobraćajni policajac Pavle B. (21), saobraćajni policajac u penziji Ljubiša Z., kao i Marko M. (38) i Miroslav Đ. (38).

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da odredi pritvor Petru S, Pavlu B, Danijelu P, Marku A. i Marku M. da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Postoje osnovi sumnje da je Petar S. 11. juna ove godine nakon što je službenim vozilom imao saobraćanju nezgodu na Autokomandi sa vozačem mopeda, koristeći svoj društveni položaj faktičkog rukovodioca komunalne milicije pozvao Ljubišu Z. i tražio da on posreduje i utiče na to da saobraćajni policajac Pavle B. ne izvrši radnju koju bi morao da izvrši, odnosno da ne obavi uviđaj na način na koji je bio dužan da učini i da ne sačini fotodokumentaciju.

Na taj način Pavle B. nije obezbedio dokaze za učinjeni prekršaj, čime je Petru S. pribavio korist u vidu nemogućnosti utvrđivanja prekršajne odgovornosti.

Takođe, sumnja se da su Marko M. i Miroslav Đ. podstrekli Petra S. da koristeći svoj društveni položaj faktičkog rukovodioca komunalne milicije, utiče na osumnjičene komunalne milicajce Marka A. i Danijela P. da protiv njih ne podnose prekršajne naloge za prekršaje iz nadležnosti komunalne milicije.

(Telegraf.rs)