Istraga u slučaju smrti bebe iz Šapca: Čeka se obdukcija

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Porodilište Šabac

Policija i Više javno tužilaštvo u Šapcu istražiće smrt jedne od dve bebe iz blizanačke trudnoće na porođaju koji je juče obavljen u Opštoj bolnici "Dr Laza K. Lazarević.

Trudnicu M.R. iz Štitara kod Majura lekari su porodili carskim rezom odmah po prijemu na odeljenje ginekologije. Prvi dečak koji se rodio je zdrav i dobio je visoke ocene, dok je drugi dečak mrtvorođen i ima telesne anomalije.

Majka M.R. je dobro i još uvek pod stresom zbog preživljene traume.

Slučaj je danas policiji prijavio suprug D.P. i zahtevao da se utvrdi uzrok smrti bebe, kao i da se obavi DNK analiza i utvrdi da li je otac mrtvorođenog dečaka.

Telegraf.rs saznaje da je naređena obdukcija tela mrtvorođene bebe.

Oglasili se iz bolnice

Trudnici sa blizanačkom trudnoćom, po prijemu na odeljenje ginekologije Opšte bolnice “Dr Laza K. Lazarević” u Šapcu u četvrtak 17. oktobra 2024. godine, urađen je hitan carski rez. arski rez protekao je bez komplikacija, jedna beba rođena je zdrava, a druga je bila sa anomalijama i mrtvorođena. Uzrok smrti ploda je dugotrajna fetalna patnja i izraziti intrauterini zastoj u rastu ploda.

Kompletna trudnoća pacijentkinje vođena je van Opšte bolnice u Šapcu. Mrtvorođena beba poslata je na kliničku obdukciju, a posteljica na histopatološku analizu. Od prijema do porođaja, pacijentkinja je vođena po svim pravilima medicinske struke.

(Telegraf.rs)