Džoni sa Vračara preko advokata poručio sudu da hoće da se preda: Hoće da postavlja uslove sudu

E. H.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MUP

Vođa vračarskog klana Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara, koji je optužen da je sa vođom crnogorskog kavačkog klana organizovao vračarski klan, namerava da se preda srpskom pravosuđu, ali "pod svojim uslovima". To je danas na suđenju vračarskoj grupi u Specijalnom sudu rekao Vušovićev advokat Nikola Nikolić.

Vušoviću se, kao vođi klana koji se tereti za tri ubistva i pet pokušaja ubistava, sudi u odsustvu. On se nalazi u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

- Predlažem da se Nikoli Vušoviću ukinu pritvor i poternica, da bi mogao da prisupi u sud. On je spreman da dođe i učestvuje u ovom postupku, ali pod uslovima koje sam naveo - izjavio je pred Specijalnim sudom u Beogradu advokat Nikola Nikolić.

Poternica za Vušovićem, raspisana je 2022. godine. Prema navodima optužnice, on je blisko sarađivao i održavao kontakt s odbeglim vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom.

Advokati još desetak optuženih, među kojima je i branilac Luke Cerovića, zatražili su da njihovim klijentima bude ukinut pritvor.

Advokat Maja Atanacković, koja brani optuženog Stevana Mandarića, saopštila je sudskom veću da je Apelacioni sud pre dva dana doneo rešenje da se njenom klijentu ponovo odredi pritvor, iako se brani sa slobode već šest meseci.

- Uredno je došao i danas, iako sam ga obavestila da mu je pritvor ponovo određen, pa je jasno da nema nameru da beži - rekla je branilac Stevana Mandarića.

Advokat Nikola Ristović, branilac jedine žene obuhvaćene optužnicom Aleksandre Čolić, ponovio je predlog da ona bude puštena na slobodu.

Tužilac Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, usprotivio se ovim predlozima.

Sudsko veće, posle pauze bi trebalo da saopšti odluku.

(Telegraf.rs/Kurir)