Advokat otkrio kako će izgledati ispitivanje dečaka osumnjičenog za masakr u "Ribnikaru": Evo šta se očekuje

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Telegrafrs, Marko Jovanović

Dečak K.K. (14) koji je počinio masakr u školi "Vladislav Ribnikar" i tog 3. maja prošle godine ubio 9 vršnjaka i čuvara počeo je u Specijalnom sudu da odgovara na pitanja porodice  žrtava.

Advokat oštećenih objasnio je kako će to danas izgledati.

- Danas se nastavlja saslušanje maloletnog ubice, imamo priliku da nastavimo sa postavljanjem pitanja. Probaćemo da razumemo kako je došlo do 3.maja, da razmotrimo teme, koje su to bile pobude i sta je time želeo da postigne. Nadam se i da ćemo dodatno utvrditi poziciju za utvrđenje odgovornosti zašto se to desilo. Verujem da idemo u pravcu ka osuđujućoj presudi, njegov iskaz nije presudan u tom smislu, ali smatram da jeste značajan. Nadam se da ćemo i danas dobiti još dodatnog materijala koji će utvrditi našu poziciju. Razumem da postoji opravdan interes javnosti i ja sam od prvog dana zagovarao tezu da suđenje bude otvoreno za javnost, ali s obzirom da postoji sudska odluka o isključenju smatram da svako curenje informacija mora da bude ispitano i sankcionisano. U suštini dovodi do jednog okruženja gde mi kao advokati ne možemo da komentarišemo naslove na portalima i novinama. Ne možemo da govorimo o detaljima iz sudnice, a razni detalji završavaju u javnom prostoru. To sve otežava naš rad i traumatizuje žrtve i to nekako mora da se zaustavi. Nadam se da će tužilaštvo imati uspeha -  kaže advokat Ognjen Božović.

Podsećanja radi, K.K. je jutros oko 9 sati dovezen vozilom saniteta u pratnji policijskih marica i biće ispitan u svojstvu svedoka.

Maloletnika su 8. oktobra ispitivali tužilaštvo i punomoćnici, a postavljanje pitanja su počeli i oštećeni.

Suđenje je zatvoreno za javnost zbog zaštite maloletnih oštećenih.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dečaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru streljane Nemanji Marinkoviću, koji je optužen za krivično delo davanje lažnog iskaza.

(Telegraf.rs)