Dečak koji je osumnjičen da je počinio masakr u "Ribnikaru" dovezen u sud kolima Hitne pomoći!

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Marko Jovanović, Facebook

Suđenje roditeljima dečaka koji je pucao u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" počinje u 10 sati, a dečak, koji je svedok u postupku protiv svojih roditelja dovezen je u Specijalni sud.

Ovo je drugi put da napušta psihijatrijsku ustanovu u kojoj se nalazi, a dovezen je vozilom Hitne pomoći u policijskoj pratnji. Iz zdravstvene ustanove u kojoj se nalazi prvi put je izašao 8. oktobra, kada je započelo njegovo svedočenje u ovom sudskom postupku.

U njegovoj pratnji i ovog puta nalazi se psihijatar čiji je zadatak da oceni da li je dečak psihički sposoban da svedoči.

S obzirom na to da nije iskoristio svoje zakonsko pravo da, kao najbliži srodnik Vladimira i Miljane Kecmanović ne svedoči pred sudom, K. K, kao svedok koji je dao iskaz, mora da odgovara na pitanja. Prethodnog puta njegovo izlaganje trajalo je duže od dva sata, a pitanja su mu postavljali sud, tužilaštvo i advokati, kao i jedan roditelj.

On će danas nastaviti da odgovara na pitanja članova porodica ubijenih, a pravo da mu postavljaju pitanja imaju i njegovi roditelji.

Dečak koji je pucao u "Ribnikaru" svedoči za sudskom govornicom, dok se člčanovi porodica žrtava nalaze u drugom delu sudnice, koji je odvojen staklom.

Suđenje je zatvoreno zajavnost zbog zaštite interesa maloletnih učesnika u postupku.

Video: Porodice ubijenih u Ribnikaru će se suočiti sa dečakom koji je pucao: Dovezen na suđenje

(Telegraf.rs)