Sestra Skoleta Mlađeg poznaje ubice brata: "Greškom je likvidiran zbog bolesnika, pravde nema, ali ima Boga"

E. S.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Facebook/Zoran Uskokovic

Zoran Uskoković, poznat kao Skole Mlađi, ubijen je 2021. godine, a nakon jučerašnje akcije policije, u saradnji s Evropolom, uhapšeni su N. Ž. (45), M. K. (38), A. D. (31) i V. B (39), dok je A. N. trenutno u bekstvu. Prema navodima, N. Ž. se smatra organizatorom ovog zločina.

Oglasila se Uskokovićeva sestra Anđela koja je priznala da poznaje ubice.

- Moj brat je greškom ubijen, zbog hira bolesnika. Taj čovek je držao kafić u koji smo dolazili i sedeli, dolazio je i moj brat. Nažalost, živimo u vremenu bolesnika, N.Ž. je priznao da je pogrešio. Inače, taj bolesnik je maltretirao klince po kraju i prisiljavao da rade svašta za njega. Tako je jedan nevin život, ni kriv ni dužan, izgubljen zbog jednog bolesnog uma - kao što je i priznao policiji na kraju. Pravde nema, ima boga - rekla je Anđela za Republiku.

Da podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave za grad Beograd, u saradnji sa Evropolom, izvršili su hapšenje pripadnika organizovane kriminalne grupe osumnjičene za teško ubistvo Zorana Uskokovića Skoleta mlađeg i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Prema informacijama izdatim od strane Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, osumnjičeni su pod sumnjom da su počinili teško ubistvo Zorana Uskokovića Skoleta mlađeg 29. januara 2021, te da su se udružili kako bi sproveli krivična dela.

Sve je bilo detaljno i dobro isplanirano, do najmanjih sitnica. Ubistvo je izvedeno rano ujutru, na parkingu u blizini zgrade u kojoj je pokojni Uskoković stanovao. Sve je snimila kamera za video-nadzor i policija je istog dana došla do snimka, ali je on zapanjio i potpuno zbunio policajce.

Na snimku se vidi kako se Uskoković parkira automobil i kreće ka zgradi, a u susret mu dolazi "starac", ispostaviće se kasnije osumnjičeni M. K. koji se prerušio.

Ubica je potpuno ušao u ulogu starijeg čoveka, ne samo po garderobi, već i po ponašanju. Na glavi je nosio silikonsku masku starijeg čoveka, što je tada bila novina u srpskom podzemlju, imajući u vidu da su neka ubistva u Crnoj Gori već izvršena na taj način.

Na glavi je imao šubaru, obučen je bio u kaput, a u hodu se pomagao štapom. "Starac" je teško hodao, Uskoković ga je pogledao, ali kada je video ko je u pitanju, nije uočio ništa sumnjivo.

Čak u jednom trenutku Uskoković staje da bi propustio „penzonera“ i gleda u mobilni telefon. Kada mu je prišao, "starac" je izvadio pištolj i pucao u Uskokovića iz neposredne blizine. Navodno je, kada se žrtva srušila, pucao u njega još jednom i overio ga.

"Niko nije tako brutalno ubijen"

Nepostredno nakon ubistva majka ubijenog Skoleta mlađeg je za beogradske medije istakla je da ne zna šta je razlog ubistva njenog sina, a na pitanje da li je motiv osveta zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, s kojim je povezivan njen suprug, ona je odgovorila: "Ne znam, sve je moguće."

- Zoran je bio dobro dete. Izvinite, ja ne mogu više… - rekla je tada potresena majka Milica za beogradske medije nakon ubistva sina.

Zoranov očuh rekao je da je video snimke sa nadzornih kamera.

- Od njegove druge godine sam s njim, zvao sam ga najbolji. Ne znam šta da kažem. Policija je dolazila kod nas, a čujem da su išli i kod komšija. Oni imaju neke sumnje, postoje i snimci s kamera. To je strašno! Niko nije tako brutalno ubijen! Napadač ima oko 35 godina, a Zoranu je pucao u lice - rekao je tada očuh.

(Telegraf.rs / Republika)