Ovako je ubijen Skole Mlađi: Likvidator nosio silikonsku masku starijeg muškarca, upucao ga sa 2 hica!

M. Č.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Facebook/Zoran Uskokovic

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa Europol, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Policijske uprave za Grad Beograd – Odeljenje za krvne, seksualne i saobraćajne delikte i trgovinu ljudima na teritoriji Beograda juče je uhapsilo četiri lica i to: N.Ž., M.K., A.D., i V.B., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela teško ubistvo.

Postoje osnovi sumnje, da je ova organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator N.Ž., a pripadnici M.K., A.D., i V.B., kao i A.N., koji nije pronađen na adresi stanovanja, 29. januara 2021. godine, u večernjim satima u Rakovici, u Borskoj ulici na parkingu ispred jednog diskonta lišili života Zorana Uskokovića zvanog Skole.

Ova organizovana kriminlna grupa je u vremenskom periodu od 8.10. 2020. do 7.2. 2021. godine delovala sa ciljem da se iz bezobzirne osvete liši slobode sada pokojni Zoran Uskoković.

Osumnjičeni M.K. se po nalogu N.Ž. kako ne bi izazvao sumnju maskirao noseći silikonsku masku starijeg muškog lica, krećući se polako, blago pogureno sa štapom u ruci imitirajući kretanje starijeg čoveka, sa namerom da kod sada pokojnog Uskokovića stvori uverenje da mu ne preti bilo kakva opasnost i prilazeći mu u neposrednoj blizini ispalio dva projektila u pravcu Uskokovića nanevši mu smrtne povrede.

Osumnjičeni A. D.., V.B. i A.N. se sumnjiče da su po nalogu N.Ž. pružili shodno svojim zadacima u okviru ove organizovane krimanlne grupe vršili nabavku oružja za za izvršenje krivičnih dela sakrivanje uništavanje predmeta i tragova nakon izvršenog krivičnog dela.

Prilikom izvršenja krivičnih dela korišćena je telefonska SKY ECC komunikacija.

Uloga Evropola u operaciji bila je fokusirana na operativnu podršku. Njeni stručnjaci su radili sa srpskim organima na dekodiranju komunikacije osumnjičenog, pružajući podatke koji su doveli do njegove identifikacije. Na dan akcije, Evropol je rasporedio specijalizovani tim u Beogradu da pomogne u sprovođenju mera.

Osumnjičenima N.Ž., M.K., A.D., i V.B., je određeno poliicijsko zavržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

(Telegraf.rs)