Tragedija u Nišu: Udavio se dečak (12) u Južnoj Moravi

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: D.K.

"Nikad tamo ne bismo otišli da nas nije pozvao Stefanov drug. Otišli smo da se prošetamo a kući sam se vratila bez brata. Naseo je na izazivanje tog dečka koji ga je ubedio da se tu kupa",  kaže S.Z. sestra dvanaestogodišnjeg S.Z. koji se juče utopio u ataru niškog sela Malošište u Barama Južne Morave.

Objašnjava da su se prvi put našli na tom mestu te da nikada tamo ne bi otišli da su znali koliko je opasno.

- Čim smo došli do vode taj dečko nas je terao da se kupamo. Ja sam odbila ni moj brat nije hteo ali ga je njegov drug izazivao. Govorio mu je: - Hajde, skoči "bombu", evo ja ću skočiti! Moj brat je isprva to odbijao ali ga je drug izazivao, nazivao ga je kukavicom i plašljivcem. On je onda odlučio da mu pokaže da se ne plaši, skočio je u vodu i odmah potonuo - priča S.Z.

Prestravljena deca odmah su pozvala jednu ženu koja se zatekla na tom mestu a ona je alarmirali policiju.Čovek koji u blizini ima ribnjak pozajmio je svoj čamac policajcima ali se on pokazao nepodobnim za pretragu. Stigli su vatrogasci spasioci sa svojom opremom i dete je vrlo brzo pronađeno.

Uviđaj je po nalogu VJT Niš obavila policija, za sada sve ukazuje da se mališan utopio.Porodica još nije preuzela telo pa datum sahrane nije poznat.

Kako saznajemo, dečak je bio učenik sedmog razreda osnovne škole.

(Telegraf.rs)